You are here
Fontos információ a Spanyolországba utazóknak! Hasznos Utazás 

Fontos információ a Spanyolországba utazóknak!

Akár 700 euróra is büntethetik azokat a gandiai nyaralókat, akik órákra lefoglalják törülközőjükkel a tengerpart legjobb helyeit anélkül, hogy lemennének fürdeni.

Törülközőháború van kibontakozóban Spanyolország egyik legszebb nyaralóhelyén, a Valenciától délre fekvő Gandiában. A helyi hatóságok ugyanis megelégelték, hogy sok nyaraló fittyet hány a bérelhető napernyőkre és napozóágyakra, és törülközőkkel napokra lefoglalja a homokos tengerpart legszebb helyeit közvetlenül a vízparton. Természetesen nem azokkal van baj, akik saját pokróccal-törülközővel érkeznek napozni és fürdeni, és azt leterítik a homokba. Az verte ki a biztosítékot az önkormányzatnál, hogy sokan kora hajnalban lerohannak a partra, a jó helyekre leterítik a cuccaikat, majd visszafekszenek aludni, és csak kora délután mennek le a partra. Ezzel azoktól veszik el a helyet, akik délelőtt már strandolnának, ám csak a tengertől számított harmadik-negyedik sorban tudnak – akár napozóágyat bérelve, akár ingyen – letelepedni.

Ezért rendőrökkel megerősített ellenőrcsapatok járják a partot, begyűjtik a szemmel láthatóan gazdátlan törülközőket és pokrócokat, melyek tulajdonosait akár 720 eurós bírsággal is sújthatják.

A gandiai példát egyre több spanyol üdülőhely követi, sőt olasz tengerparti városok is tervezik, hogy beszállnak a törülközőháborúba.

Forrás: Blikk / Kép: bbc.co.uk /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment