You are here
A Fox televízió támogatja a CNN-t Fehér Ház-i tudósítója ügyében indított ügyében USA 

A Fox televízió támogatja a CNN-t Fehér Ház-i tudósítója ügyében indított ügyében

A Fox televízió közleményben jelentette be, hogy támogatja a CNN hírtelevíziót abban a perben, amelyet a televízió sajtóbelépőjétől megfosztott Fehér Házi-i tudósítója ügyében Donald Trump elnök és a Fehér Ház néhány vezető tisztségviselője ellen indított.

“A Fehér Ház-i tudósítók belépőjét soha nem szabad fegyverként használni” – fogalmazott közleményében Jay Wallace, a Fox televízió elnöke, hangsúlyozva, hogy miközben nem megbocsátható a hangnem eldurvulása mind az elnök, mind a sajtó részéről, a Fox kiáll a sajtó szabadsága mellett. Wallace közölte: a Fox – nem peres félként – a CNN-t támogató jogi beadványt tervez beterjeszteni a bíróságon.
A CNN kedden indított pert az elnök és Trump-kormányzat néhány tagja ellen, az alkotmány sajtószabadságot biztosító kiegészítésére hivatkozva, egyben követelve tudósítója, Jim Acosta állandó belépőjének visszaadását.
A belépőt azt követően vonta vissza a Fehér Ház, hogy Acosta egy múlt heti sajtókonferencián vitába keveredett az elnökkel, majd amikor Donald Trump megvonta tőle a szót, nem volt hajlandó átadni a mikrofonját a Fehér Ház egyik munkatársának. A belépőt “további értesítésig” vonták meg.
Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közleményben szögezte le, hogy a kormányzat “erőteljesen védekezni fog” az ellene indított perben, és egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a CNN-nek mintegy 50 olyan tudósítója van még, aki rendelkezik Fehér Ház-i belépővel.
Az igazságügyi minisztérium szerdán ismertette válaszát a bíróságon a CNN perkérelmére. A tárca ügyvédje azzal érvelt: az elnöknek és az elnöki hivatalnak széleskörű mérlegelési lehetősége van arra, hogy szabályozza, ki léphet be a Fehér Házba.

mti

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment