You are here
Kiszivárgott a GeForce RTX 2060 Tech 

Kiszivárgott a GeForce RTX 2060

A neve alapján képes lesz a valós idejű sugárkövetésre.

A VideoCardz jóvoltából megérkeztek az első információk az NVIDIA következő generációs, középkategóriás grafikus kártyájáról. A GeForce GTX 1060-at leváltó GeForce RTX 2060 a következő hetekben válhat hivatalossá, korábbi információk alapján az sem kizárt, hogy a januári Consumer Electronics Show-n hullhat le róla a lepel. Ha minden igaz, akkor a laptopokba szánt GeForce RTX chipek is a tiszteletüket teszik majd a CES-en.
Az első fontos és friss információt maga a név jelenti: az informátorok most már biztosak benne, hogy RTX 2060 lesz az új videokártya neve. Ez azért fontos, hogy mert az RTX jelzést kizárólag a valós idejű sugárkövetésre (ray tracingre) képes videokártyák esetében kívánja alkalmazni az NVIDIA.

Kiváló kérdés, hogy a sugárkövetés terén milyen teljesítményt lesz képes felmutatni a kártya, mikor már az RTX 2070 is erősen küzd a technológiával.
Az értesülések alapján a GeForce RTX 2060 ettől függetlenül és általánosságban véve elég komoly teljesítményre lesz képes, a TU106 jelzésű grafikus processzorában 1920 darab CUDA magot hagyott aktívan az NVIDIA, ráadásul 6 GB GDDR6 memória csatlakozik a chiphez. Állítólag a referencia kártyákon egy hattűs tápcsatlakozó kap majd helyet, de egyes gyárilag túlhajtott modelleket nyolctűs csatlakozót láthatnak el a gyártóik, nehogy teljes terhelés és erős túlhajtás esetén kifogyjanak a szuszból.

Mindez azt jelenti, hogy az új kártya körülbelül a GTX 1070 teljesítményét hozhatja a játékokban.

Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment