You are here
Gyalogosok közé hajtott egy autós Németországban szilveszter éjjel, többen megsérültek Egyéb 

Gyalogosok közé hajtott egy autós Németországban szilveszter éjjel, többen megsérültek

Gyalogosok közé hajtott egy autós szilveszter éjjel a németországi Bottropban, a hatóságok szerint szándékos támadás történt, legkevesebb öten megsérültek.

Az 50 éves esseni férfi négy helyszínen próbált elgázolni embereket az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Essenben és Bottropban.
A bottropi belvárosban sikerült is belehajtania egy csoportba. Áldozatai között szíriai és afganisztáni állampolgárok is vannak, több sebesült állapota súlyos. Egy 46 éves nő életveszélyesen megsérült.
A német állampolgárságú gázoló egy gyereket is elütött. Autóját rendőrök tartóztatták fel. A férfit őrizetbe vették – számolt be a Westdeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság.
A nyomozást irányító esseni ügyészség és a recklinghauseni rendőrkapitányság kedd délután kiadott közös közleménye szerint az eset valószínűleg “célzott merénylet”, amelynek indítéka az elkövető idegenellenessége lehet.
A férfi idegenellenes kijelentéseket tett, amikor őrizetbe vették. Időközben azt is megállapították, hogy pszichés betegségben szenved.
Herbert Raul tartományi belügyminiszter bottropi tájékoztatóján elmondta: még a nyomozás elején tartanak, de az már biztos, hogy “egyértelműen az volt a férfi szándéka, hogy megöljön külföldieket”.

mti / prokontra

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment