You are here
Gyorsan feltölthetőek lesznek a mobilok Tech 

Gyorsan feltölthetőek lesznek a mobilok

Nem kell majd órákat a töltőn parkoltatni a telefonokat.

Az elmúlt években hirtelen óriási fejlődésen ment keresztül a telefonok vezetékes gyorstöltése, ráadásul a chiptervezők folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél tovább rövidüljön az akkuk töltési ideje. A kínai gyártók jelenleg élen járnak ezen a téren: a Huawei egyes csúcsmobiljainak a töltője akár 40 wattot is képes átpumpálni az akkumulátorokba, az Oppo Super VOOC 50 wattos gyorstöltője 35 perc alatt félig feltölt egy 3400 milliamperes telepet, míg a Meizu Super mCharge technológia papíron akár 55 wattot is leadhat.

A mobilok többségében persze Qualcomm lapkakészletek dolgoznak, így a fogyasztók többsége számára a Quick Charge technológia a releváns. Ennek az aktuális verziója maximum 18 wattos gyorstöltésre ad lehetőséget, azonban a cég szerint a jövő évi mobilos lapkakészletei már támogatni fogják a 32W teljesítményű töltésre lehetőséget adó utódját.

Ezzel párhuzamosan a cég a vezeték nélküli töltőtechnológiáján is javított, így a következő generációs lapkakészletekkel szerelt okostelefonok elvileg akár 15 wattot is képesek lesznek felszipkázni a vezeték nélküli töltőállomásokról.

Összehasonlítási alapul a tipikus, tizenkettő egy tucat vezetékes mobiltöltők 5-10W leadására képesek.

Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment