You are here
Hajlandó elismerni a pilóta-szakszervezeteket a Ryanair       Egyéb Nagyvilág 

Hajlandó elismerni a pilóta-szakszervezeteket a Ryanair    

Megváltoztatva több évtizedes üzletpolitikáját a Ryanair hajlandó elismerni egyes, a pilótákat és légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezeteket, és azokkal kész a tárgyalásokra, hogy elkerülje a sztrájkot.

Az ír diszkont légitársaság pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, írásban tájékoztatta az ír, brit, német, olasz, spanyol és portugál pilóta-szakszervezeteket, hogy kész tárgyalni a fizetésekről, illetve munkakörülményekről. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a konkurens légitársaság pilótáit is képviselő szakszervezetekkel továbbra sem állnak szóba.
Az elmúlt napokban az ír, az olasz, a német és a portugál pilótákat tömörítő érdekképviseletek is sztrájkot jelentettek be a karácsonyi időszakba. A német pilóták egy részt a Lufthansa pilótáit tömörítő Vereingung Cockpit képviseli, velük a Ryanair továbbra sem hajlandó tárgyalni.
Az olasz szakszervezet már jelezte, hogy visszavonta a sztrájkfenyegetését.
A pilóták magasabb fizetést, illetve stabilabb munkakörülményeket szeretnének, többségüket ugyanis nem a Ryanair, hanem egy ír munkaköztvetítő alkalmazza, és emiatt nem a bázisuk szerinti ország, hanem az ír jogrendszer vonatkozik rájuk.

Forrás: MTI / Kép:   atv.hu   /

További Hírek:

Leave a Comment