You are here
Hányás és hasmenés a luxushajón Nagyvilág Utazás 

Hányás és hasmenés a luxushajón

Több mint 300 utas lett rosszul a Royal Caribbean társaság egyik luxushajóján. Az Independence of the Seas a floridai Port Evergladesből indult hatnapos útra 5500 emberrel a fedélzetén, melynek során Jamaicát és Haitit érintették. A második napon azonban hányással és hasmenéssel járó járvány tört ki a tengerjárón.
A társaság közlése szerint összesen 332-en fertőződtek meg norovírussal. A WPLG tévétársaságnak nyilatkozó utasok szerint azonban számuk jóval több volt. A hajó orvosi részlege nem volt felkészülve ilyen tömeges megbetegedésre,
négy órát kellett várni az ellátásra a sorban állás miatt.

A járvány kitörése után azonnal intenzív fertőtlenítést rendeltek el a tengerjárón, hogy megakadályozzák a kórokozó továbbterjedését – írja a Travel Mole. Többek között arra kérték a vendégeket és a személyzetet, hogy
minél gyakrabban mossanak kezet, mert ez a legjobb védekezés a vírus ellen,
amely évente 300 millió embert fertőz meg világszerte – mondta a CNN-nek a társaság szóvivője. A következő út előtt ezen felül pótlólagos tisztítást rendeltek el a fedélzeten.
Az Independence of the Seas esete nem számít egyedinek. Tavaly például a Fred Olsen társasághoz tartozó Balmoral óceánjárón fertőzött a norovírus, amely több mint 900 utast vitt egy 35 napos útra az angliai Southamptonból Észak-Amerika partjaihoz.

További Hírek:

Leave a Comment