You are here
Harminc éves csúcson áll a brit ipari megrendelés-állomány       Pénzügy UK 

Harminc éves csúcson áll a brit ipari megrendelés-állomány    

Közel három évtizedes csúcson állapodott meg decemberben a brit gyáripar megrendelés-állománya – közölte hétfőn a Confederation of British Industry (CBI).

A CBI Industrial Trends felmérésének megállapítása szerint decemberben az előző havival megegyező 17 ponton, közel harminc éves csúcson tartotta magát az ipari megrendelés-állomány mutatószáma Nagy-Britanniában.
A felmérésben a megkérdezettek 28 százaléka számolt be a megszokottnál nagyobb megrendelés-állományról, 11 százalékuk pedig annál kisebbről. A 17 százalékpontos különbség közel harminc éve, 1988 augusztusa óta a legmagasabb.
A piac 14 pontot várt decemberre.
A vizsgált 17 ágazatból 14 számolt be a szokásosnál magasabb megrendelés-állományról. A legnagyobb növekedést a gépjárművek, szállítási eszközök, gépi berendezések megrendeléseiben rögzítették.
Az exportmegrendelések mutatója azonban 16-ra csökkent az előző havi 20-ról, ami 22 éves csúcsnak felelt meg, de ezzel együtt is a 90-es évek közepi magas szinten áll.
A termelés élénk ütemben, a hosszú távú átlagot meghaladó mértékben növekedett tovább a decemberrel zárult három hónapban. A felmérésbe bevont gazdasági szereplők azonban a termelési növekedési ütemének mérséklődését várják az elkövetkező hónapokban.
http://www.cbi.org.uk/news/bumper-orders-continue-for-manufacturuers-through-to-year-end/

Forrás: MTI / Kép:   flickr.com   /

További Hírek:

Leave a Comment