You are here
Harry és Meghan, két igazi aranyember Királyi Udvar 

Harry és Meghan, két igazi aranyember

Azt, hogy a brit herceg és amerikai színésznő menyasszonya jó emberek-e, nem tudjuk. Az viszont biztos, hogy májusi esküvőjük őrült összeget hoz majd a brit gazdaságnak.

II. Erzsébet királynő unokája, Harry május 19-én mondja ki a boldogító igent Meghan Markle amerikai színésznőnek Windsorban. Az esemény nem csak a királyi családot tölti el majd örömmel (legalábbis feltételezzük), hanem a brit gazdaság vezetőit is.

Nem véletlenül, hiszen egyes számítások szerint akár félmilliárd font pluszbevételt is jelenthet az Egyesült Királyságnak az esküvő, igaz, ebbe némi nagyvonalúsággal beleszámolnak már 100 millió font értékű ingyenreklámot is. A többi azonban konkrét pénz.

A Brand Finance alapító-ügyvezetője, David Haigh a Reutersnek úgy számította, hogy nagyjából 200 millió (plusz) font folyhat be a turizmusból, és nem sokkal kevesebbet (150 milliót) költenek majd a bulizó emberek. A maradék 50 millió fontot az eladott emléktárgyak, bögrék, pólók, sapkák, kitűzők, stb. jelenti majd.

Vilmos és Katalin esküvője nyomában 

Ekkora pénz még brit mércével mérve is őrületes összeg, de aligha túlzás, hiszen Harry bátyja, Vilmos és Kate Middleton 2011-es esküvője 350 ezer embert vonzott a szigetországba (legalábbis abban az áprilisban ennyivel többen érkeztek az Egyesült Királyságba, mint egy évvel korábban). A szakemberek nagyjából ugyanezt várják idén is.

A brit turisztikai vezetők tehát dörzsölhetik a kezüket, és nem csak Harry és Meghan esküvője miatt, hanem azért is, mert a Brexit miatt gyengébb font várhatóan a korábbinál több turistát csábít majd az országba, akik a számítások szerint kb. 26,9 milliárd font bevételt jelentenek.

Ki lesz jelen? 

A királyi család, és Meghan szülei természetesen ott lesznek, ennél érdekesebb a többi meghívott kérdése. Meghan Markle talán a Briliáns elmék (Suits) című sorozat egyik főszereplőjeként lett híres, nem lennénk meglepve, ha néhány szereplő (például a sorozatban a párját alakító Patrick J. Adams meghívót kapna, és gyakran emlegetik egy másik színésznő, Priyanka Chopra nevét is.

Ennél érdekesebb kérdés Harry oldaláról a korábbi amerikai elnök, Barack Obama helyzete, hiszen ők kifejezetten baráti viszonyt ápolnak, ám mivel Donald Trump jelenlegi elnököt nem hívják meg, így egyelőre kérdés, hogy diplomáciai okokból elődje jelen lehet-e.

Ki állja a cehet? 

A királyi család állja majd a költségek nagy részét, így a templomi ceremónia, a virágok, a dekoráció és a fogadás költségei is II. Erzsébet kasszáját terhelik.

Apropó, fogadás: a Windsor kastély egy korábbi alkalmazottja azt mondta a People magazinnak, hogy a fogadás jó eséllyel a Waterloo Chamber, a St. George’s Hall és a Grand Reception Room valamelyikében lesz.

„A karácsonyi partit is mindig ott tartják, tehát az esküvői fogadás is jó eséllyel ott lesz, hiszen ez már egy bejáratott helyszín” – mondta a volt alkalmazott. Szavait alátámasztja, hogy ezekben a termekben szokta II. Erzsébet fogadni a külföldi állam- és kormányfőket.

A Telegraph szerint az ifjú pár alighanem banántortát választ majd, mert Harry a hírek szerint imádja a banánt.

Mit visel majd Meghan Markle? 

Ezt egyelőre csak találgatni lehet, bár Meghan Markle korábban két divattervező, Elie Saab és J. Mendel nevét emlegette kedvencei között. Suzanne Neville brit esküvőiruha-tervező úgy vélte, a ruha várhatóan elegáns és hagyományos lesz, némi modern beütéssel (mondjuk ezt mi is el tudtuk volna mondani, ehhez nem kell divattervezőnek lenni…).

Némi kiindulópontot jelenthet, hogy Meghan Markle már korábban elárulta: kedvenc esküvői ruhája az, melyet Carolyn Bessette viselt, amikor hozzáment John F. Kennedy Jr.-hoz.

Forrás: Index

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment