You are here
Hatalmas zuhanásban a bitcoin és társai Pénzügy 

Hatalmas zuhanásban a bitcoin és társai

A Coinbase nevű oldal szerint a bitcoin árfolyama óriásit zuhant, és már tartósan 10 ezer dollár alatt van. Az ether sem zárt jó napot, és ugyanez elmondható az összes nagyobb digitális pénzről. Közben Dél-Koreában aláírásokat gyűjtenek, hogy az állam ne szigorítsa a kriptovalutákkal való kereskedést.
A bitcoin árfolyama az elmúlt napokban drasztikusan beesett, újra 10 000 dollár alatt van. Ez november óta az első alkalom. Az ethereum nevű digitális pénz is 30 százalékot zuhanva 800 dollár alatt van, a ripple pedig 1 dollár alá esett.

Majdnem minden nagyobb kriptovaluta hatalmas veszteségekkel zárta a napot.

A Coinbase nevű amerikai kereskedelmi oldalon az ether még 1062 dollárt ért a nap elején, de ez hamar változott és kora délután már csak 785 dollárért kereskedtek vele. A nagy visszaesés főleg a dél-Koreai híreknek köszönhető, miszerint az ország betiltaná a kriptovalutákkal való kereskedést. Dél-Korea az egyik legnagyobb kriptovaluta piacnak számít.
A bitcoin egészen 9450 dollárig zuhant, az esés még tart.
Ez óriási bukás, főleg ha azt vesszük, hogy az árfolyam december közepén még a 20 000 dollárt súrolta.

Dél-Korea és Kína is bekeményít a tervek szerint. Az előbbi a kriptovalutákkal való kereskedést támadja, míg az utóbbi a bányászatot nehezíti meg és sok esetben lehetetleníti el. Eddig több mint 200 ezren írták alá azt a petíciót Dél-Koreában, amely a kormány által tervezett szigorításokat szeretné megállítani.

A kabinet szóvivője elmondta, amennyiben sikerül 30 nap alatt elérni a 220 000 aláírást, akkor hivatalos választ adnak az üggyel kapcsolatban. Többen azt mondták, hogy a digitális pénz segítségével valósították meg álmaikat, ezért sok dél-koreait érint rosszul, hogy el akarják tőlük venni ezt a lehetőséget.
Forrás: Origo

További Hírek:

Leave a Comment