You are here
Hideg idő – A hajléktalanoknak akaratuk ellenére is szállón kell tölteniük az éjszakát Brüsszelben       Egyéb Nagyvilág 

Hideg idő – A hajléktalanoknak akaratuk ellenére is szállón kell tölteniük az éjszakát Brüsszelben    

A rendőrök a következő napokban őrizetbe fogják venni az utcán alvó hajléktalanokat Brüsszelben, amennyiben a mostani rendkívül hideg idő ellenére sem hajlandóak szállón tölteni az éjszakát – jelentette a belga sajtó hétfőn.

A Le Soir című újság cikke szerint Philippe Close polgármester arra utasította a rendőrséget, hogy este 8 és reggel 7 óra között vigyenek be minden hajléktalant a menedékhelyekre, akár akaratuk ellenére is. Az intézkedés során a kiskorúaknak kell elsőbbséget élvezniük.
A rendelet március 8-ig marad érvényben, szükség esetén azonban meghosszabbítható.
A VTM flamand közszolgálati csatorna arról számolt be, hogy ezen intézkedést elsőként a brüsszeli Etterbeek kerületben vezették be, ahol tíz embert már őrizetbe is kellett venni hétfőre virradóra.
Vincent De Wolf etterbeeki polgármester rámutatott: az utcán éjszakázó hajléktalanok a fagyhalált kockáztatják. “Polgármesterként mindenki biztonságára ügyelnem kell, és kötelességem segíteni azoknak, akik veszélyben vannak” – jelentette ki.
Belgiumot a hét elején éri el a hideghullám, az előrejelzések szerint a hőmérséklet éjjel akár mínusz 10 Celsius-fok alá is süllyedhet, ráadásul az erős szél is jelentősen rontja a hőérzetet.
Civil szervezetek szerint a belga fővárosban több mint háromezer hajléktalan él.

Forrás: MTI / Kép:  hirek.ma    /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment