You are here
A Hold és a Mars lehet az emberiség mentsvára egy világháború esetén Nagyvilág 

A Hold és a Mars lehet az emberiség mentsvára egy világháború esetén

Elon Musk amerikai üzletember szerint a Holdon és a Marson kialakított bázisok segíthetnek megóvni az emberi civilizációt és felgyorsítani annak újjászületését a Földön egy esetleges harmadik világháború esetén.

A SpaceX és a Tesla vállalat tulajdonosa a texasi South by Southwest (SXSW) fesztivál meglepetésvendégeként beszélt arról vasárnap, hogy “van némi lehetőség” egy újabb sötét középkorra az emberiség történetében, különösen “ha bekövetkezik egy harmadik világháború”.

Biztosítani akarjuk, hogy legyen valahol elegendő magja az emberiségnek ahhoz, hogy visszahozza a civilizációt és lerövidítse a sötét korszakot”– mondta a milliárdos üzletember, hozzátéve, hogy úgy véli, nagyon fontos lenne egy olyan Hold- és Marsbázis, amely segíthetne regenerálni az életet itt a Földön.

Musk arról is beszélt, hogy a SpaceX bolygóközi űrhajójának tesztrepülései már valószínűleg 2019 első felében megkezdődhetnek.Tavaly azt mondta, hogy az első marsi landolásokat 2022-re tervezik.

A vállalat február elején, a floridai Cape Canaveralról indította útnak új óriásrakétáját, amely egy Tesla gépkocsit is magával vitt, hogy Nap körüli pályára állítsa, bizonyítva a rakétakísérlet sikerét és reklámozva Musk vállalatait.

A kocsi a Nap körül elliptikus pályára állt, a csillagtól nagyjából akkora távolságra, mint a Mars.
Forrás: Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment