You are here
Hótakaró borítja az Egyesült Államok keleti partvidékét USA 

Hótakaró borítja az Egyesült Államok keleti partvidékét

Hótakaró borítja az Egyesült Államok keleti partvidékét, amelyet rövid időn belül már a negyedik óriási téli vihar sújtott.

Szerdán Virginiától Massachussettsig, végig a keleti parton folyamatos volt a sűrű hóesés, amelyet sok vidéken erős szél kísért.
A nagyvárosokban – így például Washingtonban, Philadelphiában, New Yorkban – zárva tartottak az állami hivatalok és az iskolák, sok rendezvényt lemondtak. New York állam kormányzója szükségállapotot hirdetett a városra és a környező településekre, valamint bejelentette, hogy a Nemzeti Gárda mintegy háromszáz tagja készenlétben áll a viharban rekedtek megsegítésére. Hólapátokat, generátorokat szállítanak azokra a településekre vagy városi negyedekbe, ahol már félméteres a hó és megszűnt az áramszolgáltatás is.     New Yorkban szerda estig 15-20 centiméternyi hó hullott, Pennsylvania állam egyes vidékein félméteres a hótakaró.
A New Yorkban és a környékén lévő repülőtereken 1200 járatot töröltek, a teljes keleti parton pedig több mint ötezret.     A Tobynak elkeresztelt vihar három héten belül a negyedik, amely a keleti partvidéket sújtja.

mti

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment