You are here
Így reagált a forint a magyar választások eredményére Nagyvilág Pénzügy 

Így reagált a forint a magyar választások eredményére

Tartja a hajnali minimális erősödését a forint, így gyakorlatilag meg sem rezdült a választási eredmények hatására. A nemzetközi devizapiacon sem látszik komoly mozgás, a jelek szerint nyugodt időszak elé nézünk.

Hétfő reggel 312,15 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos forinterősödést jelentett péntek estéhez képest. Hajnalban még láttunk egy kis forinterősödést a választási eredmények megjelenése után, reggelre aztán ezt is visszabukta a magyar deviza. A dollárral szemben 254,34-nél jártunk, míg az angol font jelenleg 358,54 forintba került.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra minimális mértékben gyengült, a dél-afrikai rand viszont 0,3%-kal erősödött reggelre.

Az euró-dollár árfolyamban sem látszik komoly mozgás, az amerikai deviza minimálisan erősödött az euróval szemben, így 1,2277-nél jár a keresztárfolyam. A japán jen eközben 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font minimálisan erősödött.

A héten nem sok érdemleges makroadat jelenik meg, elsősorban inflációs statisztikákra lesz érdemes figyelni. Közben az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos lépések és nyilatkozatok is érdemi hatással lehetnek a piacra.

Forrás: portfolio.hu Fotó:Mandiner

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment