You are here
Illegális bevándorlás – Elsüllyedt egy menedékkérőket szállító csónak az Égei-tenger török partjainál, halottak Nagyvilág 

Illegális bevándorlás – Elsüllyedt egy menedékkérőket szállító csónak az Égei-tenger török partjainál, halottak

Elsüllyedt hétfőn egy menedékkérőket szállító csónak az Égei-tenger török partjainál. A balesetben négy ember, köztük két gyerek meghalt, három bajbajutottat kimentettek, hat eltűnt után pedig még kutatnak a hatóságok – közölte a török parti őrség.

A csónak a nyugat-törökországi Izmir tartomány Dikili körzetéből indult és feltehetően a szemközti görög Leszbosz szigetre tartott, amikor egyelőre ismeretlen okból elsüllyedt.
A balesetet követően ketten Denizköynél ki tudtak úszni a partra, ők értesítették a hatóságokat a balesetről. Elmondásuk szerint a csónakban három gyereket beleértve összesen 15-en utaztak, 14 afgán és egy iráni állampolgár.
A parti őrség három hajót és egy helikoptert küldött a szerencsétlenül járt emberek megmentésére, de a közelben tartózkodó kereskedelmi és halászhajók is keresik az esetleges további túlélőket.
Az Égei-tenger középső részén nincs jelentős eltérés a 2017 és 2018 közötti illegális határátlépési kísérletek számában. A török parti őrség idén augusztus 1. és október 31. között 7470 Görögországba tartó menekültet tudott feltartóztatni, míg ez a szám a tavalyi év azonos időszakában 7621 volt.

mti

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment