You are here
Illegális bevándorlás – Szakértő: a svéd társadalom kezd felébredni         Nagyvilág 

Illegális bevándorlás – Szakértő: a svéd társadalom kezd felébredni      

A svéd társadalom kezd felébredni – mondta a bevándorlás hatásait elemezve Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A szakember emlékeztetett arra, hogy a 20. század második felében három sikeres integráció is volt: az 1956-os magyar forradalom leverése, az 1968-as csehszlovákiai intervenció és néhány évvel később Chiléből Allende kormányának megbuktatása után érkező menekülteké. Ám ezek a bevándorlók mind keresztény kultúrkörből érkeztek és integrálódni akartak – mutatott rá.
Nógrádi György magyarázata szerint a svéd társadalom eddig abból indult ki, hogy a kormánya jót akar. Az elmúlt években azonban a Svédországba áramló migránsok tönkreteszik az oktatási rendszert, no-go zónákat hoznak létre a történelmi belvárosokban, több tízezerről azt sem tudják, hol van, a templomokról lekerülnek a keresztek, hogy ne zavarják a migránsokat. A svédek a külvárosokba menekülnek, és sokan azt mondják, hogy nyugdíjasként inkább külföldre települnek, mert félnek – fejtegette a szakértő.
Az ősszel választások lesznek Svédországban, meglátjuk, hogyan reagál minderre a társadalom – jegyezte meg Nógrádi György.

Forrás: MTI / Kép:   origo.hu   /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment