You are here
Iszlám Állam – Három feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Madridban EU 

Iszlám Állam – Három feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Madridban

Őrizetbe vett három feltételezett dzsihadistát a spanyol rendőrség Madridban – közölte a spanyol belügyminisztérium szerdán.

A tárca közleménye szerint egyikük, egy 32 éves marokkói férfi “rendkívül veszélyes”, aki fenyegetést jelentett a közbiztonságra.
A férfi online kapcsolatot tartott fenn az Iszlám Állam (IÁ) iszlamista terrorszervezet Szíriában és Irakban harcoló terroristáival.
Lakásán olyan oktatóanyagokat, kézikönyveket találtak, amelyek például arról szólnak, hogyan kell öngyilkos merényletet elkövetni.
A hatóságok szerint környezetében újabb tagokat toborzott a szervezet számára, és a másik két elfogott férfi – egy 33 és egy 38 éves marokkói állampolgár, akik lakótársai is voltak – már ennek a kiképzési folyamatnak voltak a részesei.
Spanyolország a 2015. június 26-i, Tunéziában, Franciaországban és Kuvaitban elkövetett támadásokat követően módosította terrorvédelmi készültségét 4-es, magas kockázatú fokozatra az öt pontos skálán. Azóta a hatóságok Spanyolországban 172 embert fogtak el a terrorszervezettel fenntartott kapcsolatuk miatt.

MTI

További Hírek:

Leave a Comment