You are here
A Jaguar a Brexit miatt ezer dolgozójától válik meg Brexit 

A Jaguar a Brexit miatt ezer dolgozójától válik meg

28 európai ország akadálymentes elérésére alapozta kapacitásait a brit Jaguar Land Rover. Ám üzleti modellje összeomlott, immár megkezdte a leépítéseket.

Bár nem a brit autóipar a legnagyobb vesztese a Brexitnek, hiszen a londoni City pénzügyi cégei, vagy az uniós hivataloknak irodát adó ingatlan-vállalkozások biztosan rosszabbul jártak, de a leépítések az autóiparban is megkezdődtek.

Az Egyesült Királyság legnagyobb autógyártója, a Jaguar Land Rover is a Brexitre hivatkozva válik meg ezer munkavállalójától.

Ez csak a kezdet

Az indiai Tata Motors tulajdonában álló cég 40 ezer munkavállalót foglalkoztat az Egyesült Királyságban, akik évente több mint 500 ezer járművet gyártanak – írja a CNN. Ralf Speth, a Jaguar vezérigazgatója már korábban jelezte, egy interjúban, hogy a cége a Brexittel egyszerűen nem tudott mit kezdeni.

A Jaguar Land Rover brit eladásai azonban márciusban 26 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest.

Az Egyesült Királyság teljes autógyártó szektorának több mint 800 ezer munkavállalója van, a Brexit számukra szinte kezelhetetlen kockázatot jelent, a leépítések ugyanis biztosan folytatódni fognak.

Index / Fotó: Observador

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment