You are here
Járványügyi figyelmeztetést adtak ki az Egyesült Államokban kólibaktériummal fertőzött fejes saláta miatt USA 

Járványügyi figyelmeztetést adtak ki az Egyesült Államokban kólibaktériummal fertőzött fejes saláta miatt

Kólibaktériummal fertőzött fejes saláta került forgalomba az Egyesült Államokban, az országos járványügyi központ figyelmeztetést adott ki.

A járványügyi központ (CDC) arra kérte az amerikaiakat, hogy amennyiben fejes salátát vásároltak, okvetlenül dobják ki, fertőtlenítsék a polcot, ahol tartották, mert eddig tizenegy tagállamban több mint harmincan betegedtek meg a kólibaktériummal fertőzött salátától.
A CDC közleménye arra figyelmeztette a lakosságot, hogy még azokat az előre elkészített salátás zacskókat is semmisítse meg, amelyekben más zöldség mellett előfordul fejes saláta is. Az élelmiszerboltok polcairól bevonták a fejes salátát.     Közleményt adott ki az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) is, amely bejelentette: az utolsó megbetegedést október 31-én észlelték, jelenleg 32 embert kezelnek és közülük 13 beteget kórházban ápolnak. A fertőzött zöldséget Wisconsinban, Illinois-ban, Michiganben, New Hampshire államban, Massachusettsben, Connecticutben, New Yorkban, New Jerseyben, Marylandben, Ohióban és Kaliforniában találták.         Az FDA tudatta azt is, hogy fertőzött saláták kerültek forgalomba a szomszédos Kanadában is.
Az FDA vezetője, Scott Gottlieb aláírásával kiadott közlemény hangsúlyozza: az amerikai hatóságok a kanadaiakkal együttműködve dolgoznak azon, hogy feltérképezzék, honnan származnak a fertőzött saláták.

mti / euronews

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment