You are here
Jövőre jöhetnek a HD minőségű vinyl lemezek Tech 

Jövőre jöhetnek a HD minőségű vinyl lemezek

Jövőre kerülhet piacra az osztrák startup találmánya.

Reneszánszukat élik a magyarok által tipikusan csak bakelitként emlegetett vinyl hanglemezek, az évtized eleje óta részben nosztalgiából, részben pedig divatból egyre szélesebb rétegek vásárolják az analóg hanghordozókat. A trendet szeretné meglovagolni egy osztrák startup is, a Rebeat Innovation várhatóan most októberben fogja demonstrálni a következő generációs vinylt.

A vállalat szerint az egyszerűen csak High Definition Vinylnek nevezett termék a szokásos korongoknál sokkal jobb hangminőséget, továbbá 30 százalékkal hosszabb lejátszási időt képes biztosítani. Mindezt egy új gyártási eljárás teszi lehetővé, a cég újragondolta és modernizálta a korongok előállítási módszerét.

A fejlesztések ellenére a High Definition Vinyl elméletileg teljes mértékben kompatibilis az elmúlt évtizedekben piacra dobott lemezjátszókkal.

A tervek szerint az első HD korongokat az októberi Making Vinyl konferencián fogja élőben demonstrálni a Rebeat, a boltok polcaira kerülő korongok tömeggyártása pedig 2019-ben kezdődhet.

Forrás: ORIGO / Kép: TechSpot

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment