You are here
A katari légitársaság 10 százalékos részesedést szeretne vásárolni az American Airlinesban Business 

A katari légitársaság 10 százalékos részesedést szeretne vásárolni az American Airlinesban

A katari légitársaság 10 százalékos tulajdoni részt szeretne vásárolni az American Airlines amerikai légitársaságban, miközben az arab világ egy része bojkottálja Katart.

A Bloomberg hírügynökség pénteki értesülései szerint a Qatar Airways legalább 800 millió dollárt szán a részvényvásárlásra. A tulajdoni részt fokozatosan növelné növelné 4 százalékról 10 százalékra. A katari cég erről közleményt adott ki.
Az American Airlines igazgatótanácsa még nem hozott döntést az ügyben, de leszögezte, hogy az erről szó egyeztetéseket nem az amerikai fél kezdeményezte.
Elemzők rámutatnak, hogy a katari döntést a beruházásról éppen akkor hozták nyilvánosságra, amikor a kicsiny emírség ellen Szaúd-Arábia, Egyiptom és az Öböl menti térség öt kis állama – arra hivatkozva, hogy Katar támogatja a terrorizmust és jó kapcsolatot ápol Iránnal – bojkottot hirdetett. Az Öböl menti államok június 5-én lezárták szárazföldi és tengeri határaikat a gázban gazdag kis emírséggel, és bojkottot hirdettek a légi forgalomra is, egyúttal szigorú gazdasági szankciókat foganatosítottak Katar ellen.
A Qatar Airways igazgatója, Akbar al-Baker “törvénytelennek” minősítette a blokádot, és kilátása helyezte, hogy nemzetközi bíróságokhoz fordul a bojkott okozta pénzügyi veszteségek miatt.
MTI

További Hírek:

Leave a Comment