You are here
Kérdezd Alexát az adójóváírással kapcsolatban Tech UK 

Kérdezd Alexát az adójóváírással kapcsolatban

A HM Revenue and Customs (HMRC) 2018. július 10.én, új és innovatív technológiát indított el, hogy július 31-ig több mint 3 millió ügyfél megtudja újítani adókedvezményeit.

Az “Alexa” egy “beszélgetős” szoftver, amelyet az Amazon cég fejlesztett ki. Az Alexa, igazából egy információs asszisztens.

“Hé Alexa, küldje be az adóbevallásomat!”Az Alexa-felhasználók felkérhetik a robotot, hogy “nyissa meg a HMRC-t”. Az “Alexa” megnyitja a HMRC alkalmazást, ahol a felhasználó megújíthatja adójóváírásait, ellenőrizheti az adójóváírási ütemtervét és megtudhatja, hogy mennyit keresett az év során.

Ez csak egy része a HMRC növekvő online szolgáltatásainak. Az ügyfelek a HMRC alkalmazást használva a telefonjukon:

  • Megújíthatják adójóváírásaikat
  • Ellenőrizzhetik az adójóváírások ütemezését
  • Megnézhetik, hogy mennyit keresnek/kerestek az év során

Az adójóváírások segítik a támogatást igénybevevő családokat, és az idén több mint 65 ezer ügyfél már használta az alkalmazást az adójóváírások megújítása érdekében, szemben a 2017-es 38.411 ügyféllel. Minden online ügyfél most bejelentkezhet a GOV.UK-ba, hogy ellenőrizze a megújítás előrehaladását, hogy meggyőződjenek róla hogy hogyan működik ez az új szoftver, és megtudják, hogy mikor fognak hallani legközelebb a HMRC felől.

Mivel az adójóváírás-megújítások július 31-i határideje közeledik, az ügyfelek így már nyugodtak lehetnek, hogy egyszerűen megújíthatják adó jóváírásaikat és támogatásaikat online vagy a HMRC App segítségével a megfelelő időben. Ha segítségre és támogatásra van szüksége, akkor az Alexa segítséget nyújthat az ügyfeleknek abban, hogy segít kideríteni, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy megkapja a megújítási csomagot. Segít abban is, hogy hogyan adhatja meg az esetlegesen megváltozott életkörülményeit, illetve hogyan tudja megismerni a fizetési adatokat.

 

Online segítség és információ az adójóváírások megújításáról a GOV.UK és a HMRC ügyfélszolgálatán keresztül érhető el: Twitter @HMRCcustomers.

Támogatás is rendelkezésre áll az adójóváírási segélyvonalon (0345 300 3900).

 

További információ
Az adójóváírások megújításának határideje 2018. július 31. A határidő lejárta előtt történő megújításának elmulasztása azt jelenti, hogy a kifizetések leállnak, és az ügyfeleknek esetleg vissza kell fizetniük az áprilistól kapott pénzt.

Ha az ügyfél SMS-en keresztül további információt kér, akkor a mobiltelefonszám 6 órán át tárolódik, majd automatikusan törlődik.

 

Az igénylők segítséget és információt kaphatnak az adójóváírások megújításáról:

  • a GOV.UK címen
  • a @HMRCcustomers-re való tweeteléssel vagy a Facebook oldalra történő általános kérdések posztolásával
  • a HMRC App alkalmazásával, amely elérhető az App Store-on vagy a Google Play Áruházban
  • a HMRC szolgáltatás használatával az Amazon Alexán
  • az online fórum használatával (kattintson a Tax Credits and You-ra)
  • a HMRC webchat segítségével

 

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment