You are here
Kibővítették a londoni Tate múzeum St Ives szigetén lévő szigetén lévő galériáját         UK 

Kibővítették a londoni Tate múzeum St Ives szigetén lévő szigetén lévő galériáját      

Átadták a londoni Tate múzeum St. Ives szigetén lévő kibővített galériáját, a 600 négyzetméterrel megnövelt területű intézmény vezetősége azzal számol, hogy évente 50 ezerrel több látogató fogja felkeresni kiállításaikat.

A tengerparton húzódó domboldalra épített galéria átalakítása mintegy 20 millió fontba (6,7 milliárd forint) került, a Jamie Forbert építészstúdió tervezte új, 500 négyzetméteres kiállítótermet besüllyesztették a domboldalba. “A hatalmas, oszlopok nélküli teremben csodálatos lehetőségek nyílnak a performance művészet számára” – idézte az The Art Newspaper művészeti hírportál Anne Barlow-t, az intézmény új művészeti vezetőjét, aki New Yorkból érkezett az angliai Cornwallba.
Mark Osterfiled igazgató azzal számol, hogy az intézmény megerősíti helyét a nemzetközi művészeti térképen, és évente 10,5 millió fonttal több bevételt jelent a sziget gazdaságának.
A szombati megnyitó Abigal Reynolds brit művész performance munkáját és Rebecca Warren szobrász 20 új és közelmúltban készült alkotását állította a középpontba. Az állandó kiállítást is kibővítették olyan 20. századi képzőművészek munkáival, akik a szigeten éltek és alkottak. E kiállításon láthatók Piet Mondrian és Mark Rothko alkotásai is.
Amikor a Tate St Ives galéria 1993-ban megnyílt, évi 70 ezer látogatóval számoltak, ám hamarosan 250 ezren keresték fel évente.

Forrás: MTI / Kép:    visitcornwall.com  /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment