You are here
Kiderült: Nem az elveszett argentin tengeralattjárót találták meg Nagyvilág 

Kiderült: Nem az elveszett argentin tengeralattjárót találták meg

Azonosítatlan tárgyar fedezett fel az amerikai haditengerészet azon a területen, ahol az eltűnt argentin tengeralattjárót, a San Juant is keresik. A keresőrepülő legénysége “hidroakusztikus anomáliának” nevezte a jelet a szonáron.

Az Index Sky Newsra hivatkozó cikke szerint az amerikai nagykövetség jelentette be, hogy nem a múlt héten eltűnt, 66 méteres tengeralattjárót találták meg. A San Juannak 44 fős legénységgel a fedélzetén veszett nyoma Argentína partjaitól 432 kilométerre. A legutolsó üzenetet múlt szerdán küldte. Bár készletei hosszú távra elegendőek, a levegőből kifogyhatott, vagy ezekben az órákban fogy ki a személyzet, így létfontosságú, hogy nyomukra bukkanjanak.

A hírportál szerint a legénységnek akkor lehet több esélye, ha a tengeralattjáró az elmúlt egy hétben legalább egyszer felszínre tudott jönni, ám erre utaló jel nincsen.

A keresőcsapatok arra számítanak, hogy ráadásul az elmúlt napok viszonylag jobb időjárása után csütörtől újra romlani fognak a körülmények. A keresésben négyezer ember tizennégy hajóval és négy repülőgéppel vesz részt a mintegy ezer kilométer hosszú és 500 kilométer széles, franciaországnyi méretű területen. A kutatásba Brazília, Chile, az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy-Britannia is besegít.

Forrás: Blikk

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment