You are here
Kinek van kedve megmászni a kerek tornyot Windsorban? UK 

Kinek van kedve megmászni a kerek tornyot Windsorban?

Évente néhány hétig alkalmunk lehet felmászni a Windsor kastélyban lévő ősi kerek torony tetejére, ahonnan tiszta időben egészen Londonig is elláthatunk.

Míg a kastély többi része 1992 óta nyitva áll a nagyközönség előtt, a kerek tornyot csak néhány évvel ezelőtt nyitották meg speciális túrák keretében. Érdemes tudni, hogy a torony belsejében biztonsági okokból nem engedélyezett a fotózás, valamint a tető egyes részein sem.
A toronyba egy nagyon hosszú és meredek lépcső vezet, mely ráadásul félúton még szűkül is egy kicsit. Ennek elsősorban a korabeli védekezésben volt szerepe, egy-egy kastély ostrom alatt. A mászás végén egy vaslétra várja a látogatókat mely egyenesen a torony tetejére visz. Ezen a területen azért tilos a fényképezés, mert innen egy jobb fényképező képes lenne akár a királynő nappalijába is belátni.
A torony tetejéről tiszta időben látni a londoni Docklands felhőkarcolóit, valamint a Heathrow reptérre érkező és onnan távozó járatokat is.

A túrára a következő linken lehet jelentkezni:
www.royalcollection.org.uk/…/…/853857/Conquer-the-Tower-Tour

A torony 2017. augusztus 1-től szeptember 30-ig látogatható, reggel 10.15 és délután 15.40 óra között. A kastélyt és a tornyot a kombinált jeggyel érdemes látogatni, ami felnőtteknek £29.00, gyerekeknek 17 éves kor alatt £17.30.

Forrás: Idegenvezetes London

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment