You are here
Közel van már a 20 ezer forintos jegy Amerikába Hasznos 

Közel van már a 20 ezer forintos jegy Amerikába

Jövőre beváltja ígéretét a Norwegian, ha megérkeznek az új Boeingek.
Úgy tűnik, a Norwegian hamarosan beváltja ígéretét, és 69 dollárért, azaz közel 20 ezer forintért át lehet majd repülni az Atlanti-óceánt. A norvég fapados légitársaság kereskedelmi igazgatója, Thomas Randell korábban ezt attól tette függővé, hogy a Boeing elkezdi nekik szállítani a tőlük megrendelt 100 darab Boeing 737 MAX 8 típusú gépet.

Hamarabb kaphatják meg
Az első alacsony fogyasztású gépek leszállítását jövőre ígérte a Boeing, az események azonban felgyorsulhatnak. A Southwest Airlines, amely elsőként állíthatja üzembe a 737 MAX 8-ast, 2017 harmadik negyedéve helyett már jövő márciusban megkaphatja az első példányt, így a Norwegian is hamarabb hozzájuthat az övéihez.
andell a Business Insidernek elmondta, hogy
a légitársaság novemberben vagy decemberben tesz bejelentést a 69 dolláros repülőjegy részleteiről.
Jövőre azonban már biztosan lehet majd utazni a 737 MAX 8-ason, és ekkortól az olcsó jegyek is valósággá válnak.

A keskeny törzsű gazdaságosabb
A Boeing új gépe az alacsonyabb fogyasztású hajtóműveknek, a feljavított repülőelektronikának és aerodinamikának köszönhetően nagyobb távolságra képes repülni. Így lehetővé válik, hogy az olcsóbban működtethető keskeny törzsű gépekkel transzatlanti járatokat is üzemeltessenek. A Boeing 737 MAX 8 után egyébként a Norwegian 30 Airbus A321neo LR-t is beállít, amelyek még nagyobbak és hosszabb hatótávolságúak lesznek.

A Norwegian jelenleg Boeing 787 Dreamlinerekkel repüli transzatlanti járatait.
Bár ezek is takarékos gépnek számítanak, és a légitársaság jelenleg is kedvező árakat kínál Európából az Egyesült Államokba, a széles törzsű gépekkel nem tud gazdaságosan 100 dollár alá menni a jegyárral.

Az első fapados járatot Oslóból New Yorkba indította a Norwegian 2013-ban, egy évre rá pedig Londonból is elindultak az első gépek az óceán túloldalára. A cég nemrég jelentette be, hogy
jövő nyártól Barcelonából is több amerikai városba repül majd
a jelenlegi Dreamliner-flottával, irányonként 189 dollártól (53 ezer forint) kezdődő áron. A fapados modellnek megfelelően azonban ebben nincs benne sem a feladott poggyász, sem a fedélzeti ellátás.

Forrás: Origo / Kép: www.chaniapost.eu /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment