You are here
Lesznek konzolos játékok a Galaxy mobilokra Tech 

Lesznek konzolos játékok a Galaxy mobilokra

A Samsung megerősítette a Microsoft xCloud jövőbeli támogatását.

A Microsoft sem kíván kimaradni a videojátékozás jövőjének tartott streamingelésből, így még az idei E3 játékkiállításon közölte a nagyérdeművel, hogy dolgozik a saját megoldásán. A különböző formákban már évek óta elérhető technológia lényege, hogy a játékok nem a helyi számítógépen vagy konzolon futnak, hanem egy távoli szerverfarmon. A gamerek a megszokott módokon vezérelhetik a játékokat, de a képük és hangjuk gyakorlatilag egy internetes videó formájában jut el hozzájuk.

A megoldás nagy előnye, hogy a segítségével szinte bármilyen eszközön játszhatóak a legújabb játékok, nem kell megfelelő számítógéppel vagy játékkonzollal rendelkezni a futtatásukhoz, akár egy okostelefon + gamepad kombó is bőven elég lehet.

A Microsoft hangsúlyozta, hogy gyártótól és operációs rendszertől függetlenül mindenre el kívánja juttatni az xCloud szolgáltatását, a vállalat külön kiemelte a mobilokat.

A legújabb fejlemény az ügyben, hogy a héten megtartott fejlesztői konferenciáján a Samsung hivatalosan megerősítette, hogy a Galaxy okostelefonokra és táblagépekre biztosan elérhetővé fog válni a Microsoft játékstreamelő szolgáltatása.

Ebben alapvetően semmi meglepő sincs, inkább az teszi figyelemre méltóvá a bejelentést, hogy a Microsoft semelyik másik potenciális és valószínű partnere sem „coming outolt” még az xCloud támogatásáról.

Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment