You are here
Lezártak egy londoni metró- és vasútállomást, ahol pokolgéppel fenyegetőző ember ment a sínekre UK 

Lezártak egy londoni metró- és vasútállomást, ahol pokolgéppel fenyegetőző ember ment a sínekre

Rövid időre lezárták és kiürítették péntek reggel a London belvárosában lévő Charing Cross metró- és vasútállomást, ahol egy ember a sínekre ment, és azt állította, hogy pokolgép van nála. Az illetőt a brit közlekedési rendőrség (BTP) néhány perc alatt őrizetbe vette. Nem sokkal későbbi tájékoztatása szerint a férfi mentális zavarokkal küszködik, és semmiféle robbanószerkezet nem volt nála.

A BTP rövid Twitter-üzenetben adott hírt az incidensről, és közölte, hogy elővigyázatosságból ürítették ki az állomást.
A közlekedési rendőrség negyedórával későbbi üzenetében már az illető őrizetbe vételéről számolt be, és arról, hogy megkezdődött az állomás újbóli megnyitása. A BTP köszönetet mondott az utasok és a személyzet türelméért és megértéséért.
Pénteken késő délelőtt közzétett újabb tájékoztatásában a BTP azt közölte, hogy a férfinél a rendőrség sem pokolgépet, sem egyéb fegyvert nem talált.
Az incidens során személyi sérülés nem történt.
A BTP szóvivője nem sokkal az őrizetbe vétel után közölte: a 38 éves férfit az elmekórtani okokra visszavezethető incidensek kezeléséről intézkedő, 2007-ben módosított törvény hatálya alapján vették őrizetbe, és “biztonságba helyezték”.
A törvény lehetővé teszi a kórházi kényszergyógykezelést olyan páciensek esetében, akik közösségben élnek, de nem tartják magukat a számukra előírt gyógyszeres kúrához.
A metróállomást használó Northern metróvonalat az incidens idejére részlegesen leállították, de a forgalom azóta helyreállt.
A Charing Crosson vasúti pályaudvar is van, és a rendőrség elővigyázatossági intézkedésként egy időre ezt is kiürítette, de azóta a vasúti pályaudvart is újranyitották.
A hét elején az észak-londoni Southgate metróállomáson történt akkumulátor-rövidzárlat okozta kisebb robbanás, amelyben néhányan könnyebben megsérültek.
A rendőrség ezzel az incidenssel kapcsolatban is őrizetbe vett egy embert, akit röviddel később szabadlábra helyezett, de folytatja ügyében a vizsgálatot.
A hatósági tájékoztatás szerint a Southgate állomáson történt incidens sem terrorcselekmény volt.

mti

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment