You are here
A Lidl gigaraktárat épít, 1000 munkavállalót várnak Business 

A Lidl gigaraktárat épít, 1000 munkavállalót várnak

Közel 93 ezer négyzetméteres raktár építésére vonatkozó tervet jelentett be a Lidl az Egyesült Királyságban. Ha a a létesítmény elkészül, azzal duplájára nő a vállalat raktárterületeinek országon belüli nagysága.

Élelmiszeripari és háztartási valamint egyéb, kiskereskedelmi forgalmazással árusítható termékeket is fog teríteni új raktárából a Lidl – számol be arról az Independent. A Luton közelében megvalósuló beruházás a cég közlése szerint akár ezer munkahelyet is teremthet. A német lánc emellett bejelentette, hogy Londonban további öt új egységet nyit.

Több mint két évtizedes jelenlét

A Lidl 1994-ben nyitotta meg első üzletét az Egyesült Királyságban. Azóta 690-re növelték boltjaik számát.
A becslések szerint, a Lidl-é az Egyesült Királyság élelmiszerforgalmazásának valamennyivel több mint 5 százaléka.
Ezzel ugyan még alatta vannak a konkurens Aldi 7 százalékos részesedésének, de a lánc növekedése dinamikus. Két év alatt érték el a mostani arányt a korábbi 3,5 százalékról.

A most bejelentett új, Lutonban építendő raktárbázis, része az üzletlánc nemrégiben vállalt, 1,45 milliárd fontos,
azaz több mint 500 milliárd forintos befektetési programjának az Egyesült Királyságban.

A tervek szerint a következő lépés két elosztó központ létesítése Exeterben és Wednesburyban.

A Lidl további öt áruházat szeretne nyitni Londonban, mégpedig várhatóan néhány hónapon belül. Doncasterben, Boltonban és Peterboroughban is tervezi raktárkapacitásának bővítését, míg Skóciában már bele is fogtak a bővítések kivitelezésébe.

A Lidl brit bővítésekért felelős igazgatótanácsi tagja, Ingo Fischer, azt nyilatkozta, a londoni háztartások irántuk érzett bizalmának köszönhető, hogy a cég hosszú távú elköteleződést vállal a működés és az infrastruktúra fejlesztése kapcsán.
Forrás: Origo

További Hírek:

Leave a Comment