You are here
London exotikus lakói – akik ezúttal állatok UK 

London exotikus lakói – akik ezúttal állatok

 

London sok szempontból egy furcsa város, mely furcsa városban időnként furcsa teremtményekkel találkozhatunk. Ezúttal ejtsünk szót állati lakóiról, akik nem feltétlen önszántukból költöztek be a metropoliszba.

1976-ig a londoni Harrods áruház volt a legjobb forrás ha az ember valami igazán exotikus háziállatra vágyott, ugyanis ebben az évben vezették be a brit veszélyeztetett állatfajokról szóló törvényt és tiltották be azok kereskedelmét a szigeten. Ezen időpont előtt azonban elegendő volt akár csak telefonon is megrendelni az áruháztól bármilyen exotikus állatot amit ők azután rövid határidővel le is szállítottak. A városi legendák szerint egy alkalommal maga Ronald Reagan telefonált a londoni Harrods áruházba azzal a szándékkal, hogy egy bébi elefánthoz jusson. Más érdeklődők tigriseket, párducokat valamint tevéket vásároltak legszívesebben.

Christian az oroszlán
A Harrodsban vásárolt állatok közül talán Christian az oroszlánkölyök volt a leghíresebb akit 1969-ben két ausztrál barát vásárolt meg, mai értéken £3000-ért. Az állat azután Chelsea-ben élt velük közös lakásukban, sőt a plébános engedélyével még a helyi gyülekezetbe is magukkal vihették őt. Az oroszlán azonban cseperedett és gazdái úgy döntöttek, visszaengedik őt a vadonba ahová tartozik, habár alkalmanként azért meglátogatták őt valódi élőhelyén és mindenki legnagyobb meglepetésére Christian minden alkalommal felismerte sőt meg is ölelgette londoni barátait. A történetből dokumentumfilm is készült, melyet az alábbi linken megnézhettek: www.youtube.com/watch?v=EZ-da0AZcRU

Michael a londoni leopárd
Az 1960-as években a Nyugat-Londonban, Angela McWilliams tulajdonában lévő leopárd volt a városi szenzáció. A nő minden nap elvitte őt sétálni a környéken és a közeli parkba, ahol még a helyi kutyákkal is megpróbált barátkozni. A csatolt kisfilmben róla láthattok néhány korabeli életképet.

Mah-Jongg a lemur
Az 1930-as években az Eltham Palace volt otthona egy Mah-Jongg nevű gyűrűsfarkú makinak (avagy más néven lemurnak), akinek tulajdonosai Stephen és Virginia Courtauld milliomosok voltak. Mint Christian az oroszlán, ő is a Harrods exotikus állat részlegéből érkezett gazdáihoz ugyanis az exotikus állatok ebben az időben mintegy státuszszimbólumként funkcionáltak. Otthon Jongy-nak saját központilag fűtött lakóegysége volt, de mert a család lelkes utazó volt, minden kirándulásukra magukkal vitték az állatot is, speciálisan kialakított utazó ketrecekben.
Mah-Jongg 1938-ban halt meg az Eltham palotában, de emléke örökre fennmaradt ugyanis gazdái nem csak festményeken de egyéb műalkotásokon is rendseresen megjelenítették őt.

[wpdevart_youtube]c49LR0-Oxsw[/wpdevart_youtube]

További Hírek:

Leave a Comment