You are here
Londoni merénylet – A spanyol külügyminiszter nehezményezte a brit hatóságok hallgatását egy eltűnt spanyol állampolgárt illetően EU 

Londoni merénylet – A spanyol külügyminiszter nehezményezte a brit hatóságok hallgatását egy eltűnt spanyol állampolgárt illetően

Alfonso Dastis spanyol külügyminiszter “meglehetősen különösnek” nevezte, hogy a brit hatóságok továbbra sem tudják, mi történt a londoni merénylet során eltünt, 39 éves spanyol Ignacio Echeverríával.

A spanyol diplomácia vezetője erről Moszkvában tartott sajtótájékoztatóján beszélt, ahol hivatali kollégájával, Szergej Lavrovval találkozott. Dastis azt mondta, hogy “valójában nehéz megérteni ennek a késlekedésnek” az okát. Hangsúlyozta, hogy Echeverría családja nagyon aggódik az eltűnt férfiért.
Kedd délután Ignacio testvére, Joaquín Echeverría Facebook oldalán számolt be arról, hogy a brit hatóságok további 24-48 órás haladékot kértek tőle az eltűnt testvérének hollétére és hogylétére vonatkozó információkkal kapcsolatban.
“Tiszteletben tudunk tartani bármilyen protokollt, de figyelembe kell venni a család tagjait is, akik szintén közvetett áldozatai jelen helyzetüknek, és ez a helyzet embertelen” – hívta fel a figyelmet a spanyol külügyi tárca vezetője.
Ignacio Echeverría szombat este tűnt el. Ignacio hozzátartozói szerint a férfi éppen a barátaival gördeszkázott, amikor meglátta, hogy a merényletet elkövető terroristák egyike egy nőt szúrt meg éppen. Ignacio a nő segítségére sietett, és gördeszkájával többször fejbe vágta a terroristát.Utoljára a merénylet helyszínén, a járdán feküdve látták utoljára.
Forrás: MTI

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment