You are here
Londoni merénylet – Szakértő: jól reagáltak a rendőrök UK 

Londoni merénylet – Szakértő: jól reagáltak a rendőrök

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a szombat esti londoni merényletnél jól reagáltak a rendőrök, mivel egy váratlan esemény elkezdődésétől számítva nyolc perc alatt megfékezték a támadókat.

Gyarmati István az M1 aktuális csatornán vasárnap elmondta, az ilyen merényletekhez nincs szükség különösebb előkészületekre, a szervezés legsebezhetőbb részét, a kommunikációt gyakorlatilag ki tudják küszöbölni az elkövetők. Ráadásul a céljukat elérik, mert a merénylet ugyanúgy félelmet kelt, mintha felrobbantanának egy bombát – mutatott rá.
Kitért arra is, hogy a terrorkészültséget csak rövid időre emelték meg Nagy-Britanniában, mivel a legmagasabb fokozatát akkor lehet elrendelni, ha bizonyíték van arra, hogy közvetlen támadás veszélye áll fenn. A második legmagasabb és a legmagasabb fokozat között azonban a végrehajtott ellenőrzésekben nincsenek olyan jelentős különbségek – jegyezte meg.
Szombat este London belvárosában a járókelők közé hajtott egy kisteherautó a London hídon, majd a merénylők a közeli piacon, a Borough Marketen késekkel támadtak az emberekre. Heten meghaltak, csaknem ötvenen megsebesültek. A rendőrök a három támadót agyonlőtték.

Forrás: MTI

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment