You are here
Lövöldözés volt egy németországi szórakozóhelyen, az elkövetőt lelőtték Nagyvilág 

Lövöldözés volt egy németországi szórakozóhelyen, az elkövetőt lelőtték

Lövöldözés történt vasárnapra virradóra egy szórakozóhelyen a németországi Konstanzban, egy ember meghalt, hárman megsebesültek. Az elkövetőt lelőtték, terrortámadásra utaló jelek nincsenek.

A Baden-Württemberg tartományban, a svájci határnál fekvő Konstanz rendőrkapitánysága és az ügyészség délutáni közös közleménye szerint a feltételezett elkövető egy 34 éves iraki állampolgár, aki hajnali fél öt körül nyitott tüzet a szórakozóhelyen. Egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített.
A lövöldözés után elhagyta a helyszínt, és nem sokkal később rendőrök tűzpárbajban életveszélyesen megsebesítettek. A kórházban sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta, de nem sikerült megmenteni életét. Eltalált egy rendőrt, ő nincs életveszélyben.
Az iraki férfi több mint 15 éve a konstanzi járásban lakott. A támadás a nyomozás első megállapításai szerint “valószínűleg egy vitára vezethető vissza”, amely a feltételezett elkövető “személyes környezetében” keletkezett – áll a közleményben.
A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy amikor az első riasztások befutottak, még nem lehetett tudni, hogy egy vagy több támadóról van szó, ezért különleges alakulatokat és egy rendőrségi helikoptert is a helyszínre vezényeltek. A szórakozóhely számos vendége pánikszerűen hagyta el az épületet a lövöldözés után.
A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság szemtanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy a támadó gépfegyverrel nyitott tüzet.
A Südkurier című regionális lap értesülése szerint az elkövetőnek volt már dolga a rendőrséggel, többek között kábítószerrel kapcsolatos törvénysértések miatt, a támadás indítéka pedig egy vita lehetett az iraki férfi és a szórakozóhely egyik munkatársa között.
A lap szerint a halálos áldozat a szórakozóhely egyik biztonsági őre.

Forrás: MTI / Kép:   Boon   /

További Hírek:

Leave a Comment