You are here

Magyar Könyvelő – Angliában

Magyar Könyvelő – Angliában

Ahhoz, hogy önnek is legyen ilyen bemutatkozó oldala,

töltse ki az alábbi űrlapot itt: RIPORT

 

 Jó napot! Irsay Krisztina vagyok.
 A Simfalogic Accountancy Ltd-t, vagyis a Magyar Könyvelő Irodát Angliában.

 

 Tevékenységünket 2014-ben kezdtük meg.

 

 

 Elsősorban angliában Egyéni Vállalkozások, azaz Self Employedek és angol cégek könyvelésével és bérszámfejtésével foglalkozunk, de megtalálható portfóliónkban a Cégalapítás és a Székhelyszolgáltatás is.
  Unit 13 Long Acres Park, Newchapel Road, Lingfield, Surrey RH7 6LE, United Kingdom

 

 0140-337-29-12
 07550-51-44-79

 

 angolkonyveles@gmail.com
 info@simfalogic.accountant

 

 https://angolkonyveles.co.uk
 https://simfalogic.accountant

 

 Mindenkinek, akinek vállalkozása van angliában, vagy vállalkozni szeretne, vagy esetleg már inkább bezárná a vállalkozását

 

Hétvégén is tevékenykedik? Nem

 

 Cégünk a Simfalogic Accountancy Ltd 2014-ben kezdte meg működését. Legfőbb területünk a Self Employed-ek (Egyéni Vállalkozók) és az angol cégek könyvelése és bérszámfejtése.

Magánszemélyek adó optimalizálását is vállaljuk, amennyiben minden szükséges iratot a rendelkezésünkre bocsátanak.

Anyacégünk, a Simfalogic Corporation az Egyesült Királyság területén komplett vállalkozásfejlesztési szolgáltatást nyújt cégek, vállalkozások számára, amelyben mi is részt vállalunk.

A vállalkozásokat (függetlenűl attól, hogy Self Employed -Egyéni Vállalkozó- vagy cégről van e szó) két csoportba osztottuk.

Az egyik csoportba az Induló vállalkozásokat soroltuk,
míg a másik csoportba a Működő vállalkozásokat helyeztük el.

Az Induló vállalkozások azok a vállalkozások, amelyek éppen most alakultak, vagy éppen most kezdték meg a pénzügyi évüket, és még nem érkeztek el az első adóévük végéhez. Ha esetleg mégis, akkor még, nem érték el
az évi Ł 85.000.- fontos árbevételüket.

Az összes cég vagy vállalkozás, akik ebbe a kategóriába esnek, (a mi értelmezésünk szerint) az Induló vállalkozások közé soroljuk őket.

Miért?

Mert azok a cégek, amelyek évente több mint Ł 85.000.- font (átszámítva kb: 100.000.- Euró / 31.255.000.- forint)
árbevétellel rendelkeznek, -Könyvelési szempontból- itt angliában, Induló vállalkozásnak tekinthetjük őket.

Induló vállalkozások részére létrehoztunk 5 könyvelői csomagot.

1. Dormant Folder, azaz az Alvó cégek részére készült könyvelői mappánkat azon cégek részére hoztuk létre, amelyek még nem kezték meg a pénzügyi tevékenységüket.
Mivel az alvó cégeknek is kötelező évente bevallást készíteniük és beadniuk, így ez a könyvelési mappa ezt híven tükrözi:

– Korlátlan Skype, vagy személyes konzultáció
– Annual Account (Mérleg és Eredménykimutatás adóév végén)
– Corporation Tax, másnéven CT600, Társasági Adóbevallás a HMRC-hez)
– Confirmation Statement bevallás

Ezen kívül még hozzá tettük a Gowernment Gateway Regisztrációt is, hogy a cégnek legalább az alap dolgai meglegyenek.

Ezt a csomagot egy évre Ł 350.- fontért kínáljuk. Ezzel a csomaggal minden kötelezvényt a cég teljesít, nem kell aggódnia egy évig az adóhivatal miatt.

2. Start Folder. Amint a nevében benne van, ez az alap szint. Ebben a csomagban már a kötelező bevallásokon kívül hozzátettük a Paye regisztrációt (munkáltatói regisztráció) és a Start Dossziét is. Ahhoz, hogy munkáltatóvá válhasson a cég, regisztrálnia kell a paye rendszerbe, hogy munkavállalókat foglalkoztathasson, tehát alkalmazottat tarthasson.

Ehhez a csomaghoz még hozzátettünk egy fő (1 személy) bérszámfejtését is, egész évre. Ezzel megkönnyítve a pénz kivételét a cégből. Ennek értelmében havonta egyszer payslip-pet (bérpapírt) küldünk arról, mennyi összeg lett bérszámfejtve adott hónapban.

Ebben a folderben már számlaforgalom is lehet, amely összesen a 60 db számlát nem haladhatja meg egy adóévben!
(Persze, ha meghaladja, akkor sincsen nagy probléma, mert minden egyes számlát Ł0.50.- font/ db áron számolunk fel.) Ezt úgy kell érteni, hogy a ki – és bejövő számlák összességét kell számolni. Úgy gondoljuk, ezzel a csomaggal már valóban, egy cég el tud kezdeni kereskedni, forgalmat generálni.

3. Classic Folder. Ebben a csomagban már az elöbbi két csomagban felsoroltakon kívül hozzátettük még a Corporation Tax regisztrációját, illetve az adatvédelmi regisztrációt is, amely eléggé fontos egy angol cég életében. Ez arról szól, hogy minden olyan vállalkozás, amely 3-nál több adatot kezel az ügyfeléről, (pl: Néve, Címe, Telefonszáma, Email címe) (ez már 4 adat) akkor regisztrálnia kell az adatvédelmi bázisban, ahol is igazolja, hogy minden olyan adatvédelmi kötelezettségének eleget tesz, amely őt (mint céget) az angol törvények az alap adatvédelemre köteleznek. Ezt évente felül kell vizsgálni, és hosszabbítani kell.

A Webfiling kód is fellelhető már ebben a mappában, amely segít a Companies House adatbázisában adatmódosítások, és a kötelező bevallások benyújtásához nyűjt segítséget.

4. Normal Folder. Ebben a csomagban a fentieken kívüli említést a VAT (az angol Áfa) regisztrációját érdemes megemlíteni, amely egy ilyen csomag megvásárlásánál már szükséges annak tekintetében, hogy itt már havi 60 db számlaforgalom elszámolását tartalmazza, illetve itt már 3 személy bérszámfejtése is benne van egy teljes adóévre.

Az a vállalkozás, amely ennyi számlaforgalmat generál havonta, -tapasztalataink és megfigyeléseink szerint- általában, egy éven belül esedékessé válik a VAT regisztráció gondolata, amely jelen évben Ł 85.000.- fontos pénzügyi forgalmat jelent!

5. Super Folder. Ebben a mappában a fenti csomagokban megemlített szolgáltatásokon kívül még az Igazgatói Self Assessment regisztrációt és bevallást érdemes megjegyezni, amely elengedhetetlenűl fontos mindenkinek, aki Directori pozíciót tölt be egy angol cégnél. Ezt is évente egyszer kell benyújtani, amelyet ez a csomag tartalmaz.

Azok a cégek, amelyek ezt a csomagot választják, minden bevallási kötelezettségükről már előre gondoskodnak!

Itt is szerepel a VAT regisztráció, de itt már a 100 db számla havi elszámolhatóság is jelen van!

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy egészen az alvó cégtől a Ł85.000.- fontos árbevételt generáló cégig, egy fejlődési útmutatóval is szolgáltunk.

A Működő vállalkozások részére kialakított csomagjainkat megtekintve, láthatjuk, hogy itt már csak 4 könyvelési folder közül választhatunk, amelyek a következőek:

6. Light Folder. A nevében is benne van, hogy light-osan működő várhatóan nagyforgalmú cégről beszélhetünk annál, aki ezt a csomagot választja. Ebben a kötelező bevallásokon kívül, mint a

– Korlátlan Skype, vagy személyes konzultáció
– Annual Account (Mérleg és Eredménykimutatás adúév végén)
– Corporation Tax, másnéven CT600, Társasági Adóbevallás a HMRC-hez)
– Confirmation Statement bevallás

szerepel még a Paye regisztráció, és ennek következményeképpen 1 személy bérszámfejtése is, de ugyanakkor 50 db számla lekönyvelését is tartalmazza egy adóévben!
Ha több számla keletkezik, akkor itt is érvényes az a szabály, mint az induló cégek esetében, hogy Ł 0.50.- fontba kerül minden egyes számla, amely a csomagban meghatározott darabszámot meghaladja. (pl: ha 60 db számla keletkezik az adóévben, akkor mindösszesen Ł 5.- font kerül kiszámlázásra év végén)

7. Active Folder. Ez a csomag már a nevéből adódóan elkezd kis izgalmat tartogatni vásárlójának, miszerint a VAT regisztráció és a negyedéves vat bevallásokat is tartalmazza!

Ez a mappa évi 100 db számla könyvelését tartalmazza, amely alkalmas lehet olyan cég részére, amelyik kevés számlát állít ki ugyan, de annál nagyobb összegekről!

Meg kel említenünk itt még a bérszámfejtést is, amely 2 személy havi elszámolását tartalmazza!

8. Dinamic Folder. A mappa neve magáért beszél. Ez már abszolute a dinamizmus szelleme járja át. Nem csak a havi 50 db számla, (amely egy évben 600 db számát jelent) hanem a 3 fő bérszámfejtését is. Egy cégnél, ahol már 3 főállású személy dolgozik, ott már bőven van esély a VAT regisztrációra és a negyedéves bevallásokra.

9. Premium Folder. Ez a csomag havi 100 db számla elszámolását teszi lehetővé. (ez egy évben 1200 db számla!)
5 fő bérszámfejtése és VAT bevallása teszi ezt a könyvelési csomagot ellenállhatatlanná!

Azok a vállalkozások, amelyek ezeket a könyvelési csomagokat lépésről – lépésre végig viszik, joggal nevezhetjük a fejlődés mintaképének! Ezekkel a könyvelési csomagokkal kívánjuk szándékunkat megmutatni minden érdeklődőnek, hogy lássák azt, hogy nálunk minden cégnek a fejlődése elengedhetetlen számunkra.

Sajnos riportunk végére értünk.

Köszönjük, hogy itt volt velünk, és hogy ismertette velünk cége szolgáltatásait!

 

Én köszönöm a lehetőséget!

Share Button