You are here
Majdnem félmillió indiai kérte meg a Google Assistantja kezét Érdekességek 

Majdnem félmillió indiai kérte meg a Google Assistantja kezét

Sokan biztos emlékeznek még a Magyarországon A nő (eredetileg Her) címen futó romantikus filmje, ami arról szólt, hogy egy férfi beleszeret egy operációs rendszerbe.

Amúgy állítólag egész jó (én a mai napig halogatom a megnézését, de most nem emiatt került szóba), de arra biztosan nem gondoltak a készítők, hogy Indiában 450 ezer ember fog hasonló módon beleszeretni a Google Assistantjébe, pedig ez történt, ennyien kérték meg ugyanis a Google mesterséges intelligenciájának a kezét.

Nincs amúgy egyedül ezzel a Google Assistant, az Amazon Alexája is több százezer ember fejét csavarta el, egy hong kongi humanoid robotnak pedig egy konferencián kérték meg a kezét, miközben éppen előadást tartott.

Ez amúgy így elsőre viccesnek hangzik, de bizonyos szempontból elég ijesztő, mert az összes ismertebb mesterséges intelligencia (Siri, Alexa, Cortana) női hanggal operál, és úgy vannak programozva, hogy a szexuális zaklatásra is flörtöléssel válaszoljanak. Ez hosszú távon elég aggasztó lehet a valódi emberi kapcsolatokra nézve, emellett ráadásul egyre közelebb van a szexrobotok forradalma, ami még tovább torzíthatja majd a kommunikációt.

Index, Quartz / Fotó: jelenet a Her c. filmből (Fandango)

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment