You are here
Már Elérhető az Oyster app! UK 

Már Elérhető az Oyster app!

A TfL (azaz a Londoni Közlekedési Társaság) közzétette végre az Oyster alkalmazást, melyet mostmár okos telefonjaitokra is letölthettek. Ezzel az alkalmazással bármikor fel tudjátok tölteni a városi utazásra használatos kis műanyag kártyáitokat (az Oyster kártyát), sőt akár heti/havi/éves bérletet is kényelmesen tudtok vásárolni.

A feltöltött összeg vagy bérlet akkor válik aktívvá, amikor feltöltés után először érintitek az Oyster kártyát a sárga leolvasóhoz, ami lehet bármelyik kapu, vagy akár busz leolvasó.
Az alkalmazáson keresztül az utolsó 8 hét kártyahasználat adatait is ellenőrizhetitek, így követhetővé válik, mikor mennyit vontak le a kártyáról és azt pontosan hol is használtátok.

Szintén hasznos újítás, hogy az alkalmazás emlékeztetőt küld ha az Oyster kártyán vészesen lecsökkent a felhasználható összeg.
Fontos tudni, hogy említett funkciók csak az új generációs Oyster kártyákkal működnek, úgyhogy ha valaki 2010 előtt kiadott kártyát használ, akkor azt érdemes kicserélni egy újabbra. A legegyszerűbb úgy ellenőrizni a kártyát, ha megnezzük, megtaláljuk-e a ’D’ betűt a kártya hátoldalán a bal alsó sarokban. Ha igen, minden rendben.

Apple letöltő link: https://itunes.apple.com/gb/app/tfl-oyster/id1179420088
Android letöltő link: https://play.google.com/store/apps/details…

Forrás: Idegenvezetes London

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment