You are here
Már Kolumbusz Kristóf is fahéjjal harcolt a kilók ellen? Gasztro Hasznos 

Már Kolumbusz Kristóf is fahéjjal harcolt a kilók ellen?

A rómaiak az emésztési problémák és a légúti betegségek kezelésre használták a fahéjat, míg az ókori egyiptomiak a halottakra kenték: a mumifikáció során volt kiemelkedő szerepe. Sőt, már Kolumbusz Kristóf és Vasco da Gama is fahéjat kerestek világhírű felfedezéseik során.

A fahéj lelassítja a zsírraktározási folyamatot, csökkenti az egészségtelen táplálkozás okozta szívkárosodás kockázatát, a puffadást, és segíti az emésztést.

Megfelelő mennyiségben javíthatja a 2-es típusú cukorbetegek vércukor- és koleszterinszintjét. Emellett jótékony hatással van az inzulinrezisztenciára, kiváló antioxidánsforrás és gyulladáscsökkentő.

Ezenkívül a chicagói Rush Egyetem Orvosi Központjának kutatói egy egereken végzett kísérlet során azt találták, hogy a fahéj javítja a tanulási képességeket és a memóriát is. A vizsgálat során megnézték, mi a különbség a jó és a gyengébb tanulók agya között.

A fahéjnak köszönhetően az egerek agyában nőtt a CREB mennyisége, így javult a memóriájuk.

A kutatók szerint ahhoz, hogy ezzel kapcsolatban biztosat állíthassanak, embereken végzett vizsgálatokra is szükség van, viszont az eredmények már így is kecsegtetőek.

Forrás: Origo / Kép: hazipatika /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment