You are here
Megerősítik több bíró és spanyol egységpárti politikus személyi védelmét Katalóniában EU 

Megerősítik több bíró és spanyol egységpárti politikus személyi védelmét Katalóniában

A spanyol belügyminisztérium több bíró és Spanyolország egységét támogató katalán politikus védelmének megerősítését rendelte el Katalóniában – közölték spanyol sajtóorgánumok csütörtökön.

A katalán főügyészség hétfőn kérte a tárcától Pablo Llarena bíró és családjának személyi védelmét, miután ő és felesége is fenyegetéseket kapott.
A madridi legfelsőbb bíróság bírája emelt vádat múlt pénteken Carles Puigdemont és még 24 katalán függetlenségi politikus ellen, továbbá döntött az európai elfogatóparancs kiadásáról, amely alapján vasárnap őrizetbe vették a volt katalán elnököt Németországban.
A bírói döntés következményeként utcai megmozdulások kezdődtek szerte Katalóniában. Az előzetes letartóztatásba helyezett függetlenségi poltikusok szabadon engedéséért tüntetők több alkalommal kerültek összetűzésbe a rendőrökkel.
A kialakult feszült helyzet miatt döntött úgy a belügyminisztérium, hogy a központi védelmi egység 20 testőrét kirendeli Katalóniába, ezzel mintegy 200-ra növelve a személyi védelmi feladatokat ellátó erők számát.

MTI

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment