You are here
Megfejtették: valójában ilyen nyelven beszél Yoda a Star Warsban Film 

Megfejtették: valójában ilyen nyelven beszél Yoda a Star Warsban

Egy nyelvész szakértő megfejtette, mi lehet a Csillagok háborúja filmekben feltűnt Yoda mester igazi anyanyelve. A kis zöld Jedi valóban rendkívül furcsán beszélt az eredeti trilógiában, amely sok találgatásra adott okot. A fogatókönyvírók direkt intézték úgy, hogy Yoda beszéde furcsának hasson. Bármit is csináltak a beszédével, az a hawaii nyelvhez áll a legközelebb – jelentette ki David Adger professzor a londoni Queen Mary Egyetemtől.  Angolul beszél, de megőrzi az anyanyelve szerkezetét közben. Olyan, mintha hawaiiul beszélne, mert az állítmányt az alany elé teszi a mondataiban, csakúgy, mint a hawaii nyelvben.

A Csillagok háborúja film­univerzumában Yoda mester az egyik legtitokzatosabb karakter, fogantatásának körülményeiről és a szüleiről semmit nem lehet tudni. Az eredeti trilógiában és az előzményfilmekben egyébként Frank Oz (73) szinkronizálta a karaktert.

– Yoda egy rejtélyes bolygóról származik, a Csillagok háborúja alkotói, köztük George Lucas sosem mond el semmit róla… ő a misztikus Jedi mester – tette hozzá a professzor.

Forrás: Blikk

További Hírek:

Leave a Comment