You are here
Meghalt egy orosz oknyomozó újságíró, kiesett egy ablakon Nagyvilág 

Meghalt egy orosz oknyomozó újságíró, kiesett egy ablakon

Meghalt egy orosz oknyomozó újságíró, a jekatyerinburgi Makszim Borogyin, miután még április 12-én kiesett ötödik emeleti lakásának ablakán – közölte a RadioFreeEurope.

A 32 éves Borogyin április 15-én a kórházban halt meg, az esés óta kómában volt. A halálát hivatalosan öngyilkosságként kezelik, a rendőrségi szóvivő szerint nem valószínű, hogy bűnügy történt, hiszen Borogyin ajtaját belülről zárva találták, és nem volt nyoma erőszakos behatolásnak. A lakáskulcsokat a lakáson belül találták meg, és nem találtak búcsúlevelet.

Polina Rumjantceva, a Novij Gyeny nevű lap főszerkesztője (itt dolgozott Borogyin) viszont azt mondta, hogy szerinte nem öngyilkosság történt.

Ezt arra is alapozza, hogy Borogyin egyik barátja szerint az újságíró április 11-én, hajnal 5 órakor megkereste, és azt mondta, a háza környéke tele van „biztonsági emberekkel”, akik terepszínű ruhát és maszkot viselnek. Azt mondta, Borogyin ugyan zavart volt, de nem tűnt hisztérikusnak, sem részegnek. Azt mondta neki, hogy azt hiszi, át fogják kutatni a lakását, de még parancsra várnak, és megkérte barátját, hogy keressen neki egy ügyvédet.

Egy óra múlva azonban visszahívta, és azt mondta, bizonyára tévedett, és inkább valamilyen gyakorlatot végezhettek a terepruhás emberek. Ezután már nem hívta barátja Borogyint, várta, hogy jelentkezzen, de nem üzent neki, és a barát 13-án a sajtóban olvasta a hírt, hogy megtalálták az ablaka alatt, és kórházba vitték.

Borogyin gyakran írt korrupciós és bűnügyekről, az utóbbi hetekben például mélyrehatóan foglalkozott olyan orosz zsoldosok ügyével, akiket februárban öltek meg Szíriában.

Index / Fotó: X Soviet News

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment