You are here
Meghalt Rolf Hoppe Film 

Meghalt Rolf Hoppe

Meghalt Rolf Hoppe német színész, aki pályafutása alatt több mint 400 film- és tévészerepet játszott, szerepelt az Oscar-díjas Mephistóban és a Tetthely című népszerű krimisorozatban is. A 87 éves színész szerdán Drezda környéki otthonában halt meg – közölte családja.

Hoppe egyike volt az NDK-beli filmsztároknak, színpadi és filmes pályafutása a hatvanas években kezdődött. Karakterszínészként a nemzetközi elismerést a nyolcvanas évek elején Szabó István Mephisto című Oscar-díjas alkotása hozta el számára, amelyben Hermann Göring tábornok szerepét játszotta el. A népszerű német színész a németek számára kultfilmmé vált Három mogyoró Hamupipőkének című mesefilmben, az Ulzana című keletnémet westernben, A polip című olasz maffiasorozatban, a Tetthely című krimisorozatban és Volker Schlöndorff Palmetto című mozijában is szerepelt. Utolsó filmszerepét A tegnap virágai című német drámában alakította 2016-ban.

Hoppe nem akart visszavonulni, 1995-ben Drezda közelében vásárolt meg egy birtokot, saját színházat hozott létre, amelyet ő vezetett. A színész nem félt a haláltól, mint 85. születésnapján mondta: Ha itt az ideje, hát itt az ideje.

Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment