You are here
Megkéseltek egy rendőrt Brüsszelben, egyes források szerint terrortámadás történt EU 

Megkéseltek egy rendőrt Brüsszelben, egyes források szerint terrortámadás történt

Megkéseltek egy rendőrt kedd reggel Brüsszel központjában, egyes források szerint iszlamista terrortámadás történt, a hatóságok azonban még vizsgálják a lehetséges okokat.

A tájékoztatás szerint egy férfi kedden reggel 6 óra előtt késsel támadt egy rendőrre a város főtere, a Grand Place közelében. A tettest a rendőr társa meglőtte.
A két sebesültet kórházba szállították, egyikük sincs súlyos állapotban.
A Derniere Heure című helyi napilap névtelen forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a feltételezett merénylő azt kiáltotta, hogy “Allah akbar!” (Allah hatalmas), ezt azonban hivatalos személyek egyelőre nem erősítették meg.
“Túl korai még megmondani, hogy mi lehetett a támadó indítéka, folyik a nyomozás” – mondta a rendőrség szóvivője.
A gyanúsított fegyvercsempészet miatt már korábban is a hatóságok látókörébe került, szélsőséges iszlamistaként azonban nem volt ismert – közölte a Le Soir című újság.
Koen Geens belga igazságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy mindent meg fognak tenni a történtek pontos felderítése érdekében.
Kollégája, Jan Jambon belügyminiszter pedig kijelentette: a támadás “gyáva akció volt a rendőreink ellen”.
A brüsszeli rendőrség különleges óvatosságra intette az állomány tagjait.
A belgiumi terrorfenyegetettség szintjét januárban hármasról kettesre csökkentették a négyes fokozatú skálán, közel két évvel a brüsszeli robbantásos merényletek után.

mti / boon

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment