You are here
Megnyitott a világ legnagyobb jégfesztiválja Fesztivál 

Megnyitott a világ legnagyobb jégfesztiválja

A moszkvai Vörös teret és a bangkoki Smaragd Buddha templomot ábrázoló jégszobrok is helyet kaptak a világ legnagyobb jégfesztiválján az északkelet-kínai Harbinban.

Az idei Harbini Nemzetközi Jég- és Hófesztiválon sorakozó alkotások egy része a Hszi Csin-ping kínai elnök által meghirdetett egy övezet, egy út tervre reflektál:a sokmilliárdos kezdeményezés célja, hogy elmélyítse Kína gazdasági és kulturális kapcsolatait nyugati és déli szomszédjaival,

egészen Kelet-Afrikáig, vasútvonalak, kikötők és egyéb infrastrukturális beruházások révén.
Mindezek fényében Han Csenkun jégszobrász a legendás Selyemút alapján alkotta meg idei művét. Mint felidézte: “hajdanán a Selyemúton keresztül, tevékkel és lovakkal szállították Kínából a nyugati világba a pompás árukat”.

A február végéig tartó fesztivál legfőbb látványosságai már a héten a látogatók elé tárultak és várhatóan hatalmas tömeget fognak Harbinba csalni a kínai holdújév alkalmából rendezett ünnepségek is (február 15-23).

Az év ezen időszakában a hőmérséklet akár mínusz 18 Celsius-fok alá is csökkenhet a térségben.A harbini turisztikai hivatal adatai szerint 2017-ben 18 millió látogatót vonzott a fesztivál és 28,7 milliárd jüan idegenforgalmi bevételt hozott a városnak.

A fesztiválhoz tartó egyik park több mint kétezer jégszobrának elkészítéséhez szükséges 180 ezer köbméternyi jeget csaknem ezer munkás gyűjtött be a szomszédos folyóból. Az esti órákban a szobrokat színes fényár borítja be.

 
Forrás: Origo

További Hírek:

Leave a Comment