You are here
Megoldatlan rejtély: földönkívüliek miatt kellett meghalnia Kennedy elnöknek?      Érdekességek USA 

Megoldatlan rejtély: földönkívüliek miatt kellett meghalnia Kennedy elnöknek?  

Washington— Ötvennégy éve tartják lázban a világot a John F. Kennedy (†46) meggyilkolásával kapcsolatos összeesküvés-elméletek. Számos teória kering a gyilkosok számáról és személyéről, valamint a lehetséges indítékokról is.A vádlottak padjára a maffiát, a KGB-t, a CIA-t, Fidel Castrót és Kennedy sofőrjét is odaültették már. A rejtély máig megoldatlan, és ezen az újonnan nyilvánosságra hozott Kennedy-akták sem változtattak. A legmegdöbbentőbb elmélet szerint az amerikai elnököt igazából a földönkívüliek miatt iktathatták ki.

A teóriának William Lester tanár ágyazott meg, aki könyvet írt Kennedyről. Nyilvánosságra hozta, hogy az elnök a halála előtt tíz nappal követelte a CIA-tól, hogy betekintést nyerhessen az azonosítatlan repülő objektumokkal foglalkozó aktákba. JFK 1963. november 12-én kelt levelében azt írja, szeretne információ­kat kapni a paranormális jelenségekről.

A szigorúan titkos fejléccel ellátott levelet a szólásszabadságra hivatkozva kérte ki és szerezte meg a hírszerzéstől William Lester, felfedvén, hogy egy másik levélben Kennedy az amerikai űrkutatási hivatalhoz (NASA) fordult, és szorgalmazta az együttműködést a Szovjetunióval a világűr felfedezésében.

– Az egyik aggodalma az volt, hogy számos földönkívülit láttak a Szovjetunióban, és hitte, a szovjetek amerikai technológiának, támadásnak hiszik majd a jelenséget – fejtette ki Lester, aki szerint Kennedy tudatni akarta a szovjetekkel, nincs közük az ufókhoz. – Azt gondolom, azért akarta megkaparintani az informá­ciót, hogy tudathassa a szovjetekkel: nem mi csináljuk, nem provokálunk benneteket.

Bár természetesen nincs bizonyíték arra, hogy a földönkívüliek utáni magánnyomozása miatt tették el láb alól JFK-t, az elméletben sokan hisznek. Lester azonban úgy véli, valójában azért kellett az elnöknek meghalnia, hogy ne adhassa át a titkos aktákat a szovjeteknek. Ezt támasztja alá az a 90-es években előkerült dokumentum is, amelyet megsemmisítése előtt egy volt CIA-alkalmazott lopott el. Az irat szerint az egyik hírszerző fejes vészjósló jelzést adott a Kennedy-levelek nyomán:

„Lándzsás (Kennedy álneve a CIA-nál) erősen érdeklődik a tevékenységünk iránt, ezt nem engedhetjük!”

Őrült elmélet: meghamisították a sebeit

David Lifton elmélete szerint a meggyilkolt elnök Dallasból Washingtonba tartó holttestét ellopták. Mindezt abból a célból tették, hogy meghamisítsák a sebeit azért, hogy úgy tűnjön, a halálos lövés hátulról érte. Lifton szerint valójában szemből lőtték le. A holttest elrablásának teóriájához hasonlóan szürreális az az elmélet is, miszerint Kennedy valójában nem is halt meg, hanem inkognitóban élt 2011-es haláláig.

Forrás: Blikk

További Hírek:

Leave a Comment