You are here
Megszületett az első klónozott kutya Kínában Érdekességek 

Megszületett az első klónozott kutya Kínában

 

Long Long az újszülött beagle az első klónozott kutya Kínában, míg a világon Dél-Korea után a második.

A kiskutya kétszer akkora izomzattal született, mint a fajtájára jellemző átlagazáltal, hogy kiölték belőle a myostatin nevű gént. Lai Liangxue kutató szerint ezzel a technológiával szuper-kutyákat lehetne létrehozni, akik jobbak a vadászatban, vagy a futásban, így segítve a rendőrök munkáját.

“A kutyák nagyon közel állnak az emberekhez az anyagcsere-folyamatok, élettani, és anatómiai jellemzőik alapján. Egészen addig, míg Dél_Koreában nem sikerült, úgy tartották a kutyát az egyik legbonyolultabb klónozni” – magyarázta Lai.

A kínai laborban is a 65 beoltott embrióból 27 született meg, s Long Long volt az egyetlen, aki a myostatin gén nélkül jött a világra, így főleg kihangsúlyozódott, mennyivel nagyobb izomtömeggel rendelkezett.

Ugyanakkor rengetegen kritizálják az eljárást, s etikátlannak tartják, hogy olyan DNS mutációval rendelkező kutyákat hozzanak létre, akik így olyan emberi betegségekre is hajlamosak lesznek, mint a parkinson kór – számol be a Mirror.

További aggodalomra ad okot, hogy néhány kutató esetleg komoly pénzkereseti lehetőséget lát majd az eljárásban és felhasználva a gazdák vágyait személyre szabott méretű, intelligenciájú házi kedvenceket hoznak majd létre. Lai és a 28 tagból álló csapata úgy nyilatkozott, hogy nem tervezik testépítős beagle-k tenyésztését háziállat tartásra.

[wpdevart_youtube]5vKe01A4YDs[/wpdevart_youtube]

Forrás:  Blikk  /  Youtube

További Hírek:

Leave a Comment