You are here
Megszűnik a The Weekly Standard, az amerikai neokonzervatívok hetilapja USA 

Megszűnik a The Weekly Standard, az amerikai neokonzervatívok hetilapja

Megszűnik a neokonzervatívok szócsöveként számon tartott The Weekly Standard című amerikai hetilap.

A lap megszűnését a hét végén jelentette be a tulajdonos Clarity médiacsoport, az utolsó lapszám december 17-én, hétfőn jelenik meg. Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben fejezte ki elégedettségét az őt rendszeresen bíráló lap megszűnése miatt.         “A fellengzős és tisztességtelen Weekly Standard, amelyet a bukott jós, Bill Kristol irányított (akinek másokhoz hasonlóan soha nem volt fogalma a dolgokról) simán  tönkrement, és kiszorult az üzletből. Nyugodjék békében” – írta Twitter-bejegyzésében Trump.     A hetilapot 1995-ben alapította William Kristol és Fred Barnes, és George W. Bush elnöksége idején vált viszonylag befolyásos médiummá. Akkor harcias publicisztikában üdvözölte Irak amerikai lerohanását, Donald Trump elnöksége idején azonban – ahogyan a Politico című lap fogalmazott – “nem volt szinkronban a konzervatív mozgalommal”. Kristol a 2016-os elnökválasztási folyamat idején Soha Trumpot néven ismertté vált, majd meg is szűnt Trump-ellenes mozgalom egyik legismertebb arcává vált.
Öt évvel ezelőtt a lap még több mint 100 ezer példányban kelt el, 2016-ól – Donald Trump elnökké választásának idejétől – kezdve azonban folyamatosan csökkent a lapszám.
A főszerkesztő, Stephen Hayes próbált új tulajdonost keresni a lapnak, a kiadó azonban a múlt héten közölte: nem eladni, hanem bezárni akarja a lapot. A kiadó tulajdonosa Philip Anschutz milliárdos.         A Washington Examiner című lapot is kiadó Clarity médiacsoport elnök-vezérigazgatója, Ryan McKibben által kiadott közlemény leszögezte: a The Weekly Standard “nem tudott megbirkózni az egész amerikai médiát érintő kihívásokkal”, és az “elmúlt öt esztendőben történt anyagi ráfordítások ellenére is zuhant az előfizetők száma”. A lap előfizetőinek – az előfizetés időtartamára – a Washington Examiner példányait kézbesítik.

mti / the daily beast

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment