You are here
Megvédi a cégeket a Google Tech 

Megvédi a cégeket a Google

Sajnos nem minden munkahely fenékig tejfel: előbb-utóbb mindenki eljuthat arra a pontra, hogy vélt vagy valós sérelmek miatt felmond a munkaadójánál, vagy éppen az válik meg tőle. A volt kollégák egy része ezután szeret kígyót-békát mondani a volt foglalkoztatójára, függetlenül attól, hogy az megérdemli-e a kedves szavakat.

Ez a viselkedés elkezdett gyakorlati problémát jelenteni, hiszen a volt alkalmazottak már nem csak a családi vagy baráti körükben szidhatják a volt munkáltatóikat, de a Google felületén is negatív értékeléseket hagyhatnak róluk. Ezek megjelenhetnek a cég nevére való rákeresés esetén, és persze beleszámítanak a vállalkozás csillagos értékelésébe is.

A Google nem tudja megállapítani, hogy mennyire jogosak a negatív értékelések, így most csendben olyan ponttal bővítette a Térképek szolgáltatás felhasználói szabályzatát, ami

megtiltja a jelenlegi vagy volt munkavállalók számára a negatív értékelések írását.

Hatalmas szankciók nem járnak a volt munkáltatót negatív fényben feltüntető értékelésekért, a Google egyszerűen csak törli azokat, ha ilyen jellegű viselkedésről kap bejelentést. Ezen felül a vállalat nem akadályozza meg, hogy a felhasználók az egyéb felületein kinyilvánítsák a negatív véleményüket a volt munkáltatójukról.

Forrás: Origo

További Hírek:

Leave a Comment