You are here
Méregdrága stresszűző nyaklánc a wellness-trend legújabb őrülete Divat 

Méregdrága stresszűző nyaklánc a wellness-trend legújabb őrülete

Az egészséges életmódhoz szükséges ruhatár mellett már ékszereink is tükrözhetik elköteleződésünket, ehhez azonban mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

A Komuso Design által tervezett Shift nyakláncot úgy alakították ki, hogy az azon keresztül kifújt levegő csökkentse a stresszt, miközben az ember az orrán át veszi a levegőt, legalább tíz másodpercig.

A nyakláncot többféle nemesfémből készítik, így például van ezüst 95 dollárért (25 ezer forint), vagy 14 karátos arany 115 dollárért (30 ezer forint). A készítők szerint pedig akár öt kilégzés is elegendő, hogy elérjük a Zen, az az a nyugodtság állapotát.

A feleségem és én nagyon elfoglalt emberek vagyunk. Korábban már megpróbáltuk elsajátítani a meditációt és elhagyni a káros szokásokat, hogy lecsendesítsük elménket és egészségesebbek legyünk”– nyilatkozta Todd Steinberg a Moneyish-nek. Ezért döntött úgy Steinberg, és felesége, Vanessa, valamint pszichoterapeuta barátjuk, Dr. Daniel Epstein, hogy megalkotják a megfelelő és hordható alternatívát.

stressz_nyaklan_2

Öt, a Shiten keresztül történt kilélegzés után a pulzus , a kortizon, vagyis a stressz hormon lecsökken, ahogy a vérnyomás is, több toxin szabadul fel és az izmok is ellazulnak – magyarázta Epstein.

A tudományos adatok bebizonyították, hogy a meditáció és a mély levegő segít a stressz enyhítésében és a koncentráció javításában.

A mély lélegzetvétel során nagyobb oxigén áramlik a szervezetbe, ami lelassítja a szívverést és csökkentheti, vagy akár stabilizálhatja a vérnyomást. További kutatások szerint a meditációs gyakorlatok befolyásolják az agy szerkezetét, enyhítik a depressziót és a krónikus fájdalmat.

Bár nem feltétlenül szükséges ehhez egy 115 dolláros nyaklánc, ugyanakkor a wellness-trend már nem csak a pillanatnyi egészségről szól, hanem egy életstílus elsajátításáról. A Globális Wellness Intézet által összeállított adatok szerint a világ wellness-iparának értéke 3.700 milliárd dollár, és az előrejelzések szerint 2020-ig további 17 százalékkal fog nőni. Az olyan elektronikus kereskedelmi platformok, mint az Etsy, a Goop, az Urban Outfitters és a Free People már teljes részlegeket szentelnek a wellness termékeknek, amelyek a stressz enyhítését és a pihenést szolgálják.

 
Forrás: Origo / Kép: KOMUSODESIGN.COM /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment