You are here
Mi történik a Vatikánban? Váratlanul lemondott a pápa szóvivője és helyettese Érdekességek Kultúra 

Mi történik a Vatikánban? Váratlanul lemondott a pápa szóvivője és helyettese

Csak véletlen egybeesés volna az egész? Nem sokkal azután, hogy Ferenc pápa egyik jó barátját nevezte ki szerkesztőségi igazgatónak, lemondott a Vatikán szóvivője és helyettese is.

Mindössze két héttel azt követően, hogy Ferenc pápa személyes jó barátját, Andrea Tornielli olasz újságírót bízta meg a vatikáni médiumok szerkesztőségének igazgatói pozíciójával, a kommunikációs csapat két tagja is lemondott pozíciójáról.

Ferenc pápának ezentúl a Vatikán szóvivőjét, az 59 éves amerikai Greg Bourke-t és az ő 43 éves helyettesét, a spanyol Paloma García Ovejerót kell nélkülöznie. Azt pedig, hogy lemondtak, hétfőn el is fogadta.

“Paloma és én január 1-i hatállyal lemondtunk. A vatikáni kommunikáció ezen átmeneti szakaszában úgy véljük, hogy jobb, ha a Szentatya teljesen szabadon állíthatja össze az új csapatot” – írta Twitter-üzenetében Bourke.

Ferenc pápa ezt követően egy új, valamennyi vatikáni média tartalmáért felelős szerkesztőségi igazgatót nevezett ki, méghozzá nem mást, mint személyes jó barátját, Andrea Torniellit. Az ideiglenes szóvivő Alessandro Gisotti lesz.

Blikk

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment