You are here
Monet lesz a fő attrakció jövőre a londoni National Galleryben Kultúra 

Monet lesz a fő attrakció jövőre a londoni National Galleryben

Claude Monet lesz a fő attrakció jövőre a londoni National Galleryben.

A 2018 áprilisától július végéig tartó Monet & Architecture (Monet és az építészet) című tárlat, amely 1999 óta az első Monet-kiállítás lesz a brit fővárosban, egyedi szemszögből mutatja be a francia impresszionista festő munkásságát – írta a The Art Newspaper című kulturális hírportál.
A múzeum 19. századi alkotásokkal foglalkozó kurátora, Chris Riopelle szerint a tárlat különlegessége, hogy a világon elsőként nem Monet tájképfestészetére helyezi a hangsúlyt, hanem annak bemutatására, hogy miként ábrázolta a művész az épített környezetet.
A kiállítás három fő téma köré épül: a velencei csatornák, a londoni hidak és a roueni székesegyház homlokzata. A kiállításra összeválogatott 75 alkotás csaknem harmada magángyűjteményekből érkezik a galériába.
A londoni múzeum 2018-as repertoárjában szerepel továbbá a 19. századi amerikai festő, Thomas Cole munkásságát bemutató tárlat, amely a New York-i Metropolitan Múzeumból érkezik június közepén Londonba.
A brit főváros közönsége ezen kívül Ed Ruscha, Mantegna és Bellini, valamint Lorenzo Lotto alkotásait veheti szemügyre jövőre a National Gallery-ben.
Forrás: MTI

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment